Най-популярните песни месец по месец през 90-те. Абе доста от тях стават като за по една качествена на месец. В началото на десетилетието има повече песни, които стават за слушане, докато към края на десетилетието зачестяват тъпите дисхармонични дандании. Буквално от 1990-а г. всички песни ги помня и ги слушах интензивно. Докато до 1989 са ми по-бледи спомените.
Много хубава подборка, браво. Аз мога да изброя най-популярните песни за мен.
1990 - MC Hammer - Can't Touch This
1991 - Dr.Alban - It's My Life
1993 - Haddaway - What Is Love, Culture Beat - Mr.Vain
1995 - La Bouche - Be My Lover
1996 - Los Del Rio - Macarena, Mr.President - Coco Jambo
1997 - Sash - Ecuador, Gina G - Ti Amo
1998 - E-Type - Angels Crying, Ricky Martin - La Copa De La Vida
1997 и 1998 бяха особено богати на качествени хитове.
Отделно мога да изброя DJ Bobo, Ace Of Base, Captain Jack, Scooter, Nana - разнообразни като стил, но еднакво богати на хитове. Имаше и една забавна немска група E-Rotic чиито текстове съдържаха сексуални закачки - Help Me Dr.Dick - Помогни ми, д-р Член или Shut Up And Sleep With Me - Млъкни и спи с мен. Но за разлика от сегашните групи които пеят за подобни неща уж завоалирано, в E-Rotic нямаше кой знае каква пошлост. Те от самото начало са решили че ще пеят хумористични песни на сексуални теми. Имаше и сериозна песен от сборна формация - Love Message, антиСПИН кампания за предпазване по време на секс. Тази едноразова формация включваше почти всички популярни евроденс звезди от онова време.
За дисхармоничните дандании мога да се съглася, някъде към 1999 г. почнаха.
И като цяло, това че британската нация е най-музикална, е мит. Даже напротив, британската музика е най-немелодичната. Френски, италиански, испански песни са много по-мелодични. И в Германия правят по-мелодични песни отколкото в Британия - конкретно такива групи като Modern Talking, Bad Boys Blue.
Може би най-емблематичната песен на 90-те: