Подвижен състав > Тролейбуси

Доставка на 40 нови 18м. тролейбуси с батерия.

<< < (2/16) > >>

Whatnow14:
Електрифицирането на 204 може би ще е и голяма стъпка към съсипването ѝ. "Чарът" на тази линия е бързината ѝ, която ще бъде убита мигновено със спиране на всички спирки по Цариградско. По-добре да отидат на друга линия, примерът с 280 - защо не, в частта от Плиска до СУ се ползва най-малко от целия маршрут и там спирането на допълнителни спирки няма да е съществена промяна.

Извън това, поздравления, че в СЕ се пускат нови поръчки. Явно това е единствения начин в близките години за обновяване на подвижния състав на ... СА.

Закупуването на ел.возила е супер, но със сегашната инфраструктура, всяка стрелка и завой води до забавяне, а вариантът със зареждане на всеки курс, а не веднъж на ден, видяхме, че ангажира допълнителен човешки ресурс - за справка на 84 и 184 бяха необходими по още една кола, когато бяха с електробуси за същия интервал.

AGENT 006:
Не мисля, че би било толкова сложно технически или финансово да се пусне експресна ККМ от „Орлов мост“ до „Плиска“.

david:
А защо не се разгледа вариант, в който тролейбусите да станат експресни, а автобусите да спират на всички спирки? Така 204 и 604 си запазват експресното облужване и няма да има нужда от допълнителни мрежи. Отделно тролеите поддържат 60 или 70 км/ч (зависи на колко са ограничени) без никакъв проблем, което е достатъчно за Цариградско.

Mizchiev_Dev:

--- Quote from: AGENT 006 on 25.03.2025, 21:21:55 ---Не мисля, че би било толкова сложно технически или финансово да се пусне експресна ККМ от „Орлов мост“ до „Плиска“.

--- End quote ---
Абсолютно съм ЗА да се сложи допълнително ККМ по Цариградско, една разделителна на Орлов Мост и експресната ККМ продължава примерно до Окръжна Болница по моста над 4ти км.
Но 204 ще се съсипе адски много така и има вариант 304 да се натовари по-сериозно със забавянето на 204 по този начин.

fafan:

--- Quote from: david on 25.03.2025, 21:28:09 ---А защо не се разгледа вариант, в който тролейбусите да станат експресни, а автобусите да спират на всички спирки?

--- End quote ---

Така ли ще борим замърсяването на въздуха?

--- Quote from: AGENT 006 on 25.03.2025, 21:21:55 ---Не мисля, че би било толкова сложно технически или финансово да се пусне експресна ККМ от „Орлов мост“ до „Плиска“.

--- End quote ---

Не, хич. Само липсата на резерви по ТИС-овете и едни около милион на километър, ама вече имаме една такава ККМ по Нансен която виси за хубост. Между другото уличните стълбове по Цариградско не са виждали боя от реконструкцията на булеварда в далечната 1975 година, ако увисне една двойна ККМ по тях нищо чудно една сутрин всичките да се прекършат в основата и да имаме малко екшън.

--- Quote from: Whatnow14 on 25.03.2025, 21:10:54 ---Извън това, поздравления, че в СЕ се пускат нови поръчки. Явно това е единствения начин в близките години за обновяване на подвижния състав на ... СА.

--- End quote ---

Те хубаво се пускат, ама до тук колко минаха успешно? Тази и тя е без осигурено финансиране...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version