Инфраструктура > Пътна инфраструктура

Текущите ремонти на улиците

(1/368) > >>

Repcho:
От сряда обявяват процедури за основен ремонт на пътища в София
 
20 Февруари 2006 | 16:13
 
 
От днес започва преасфалтирането на софийските улици и запълването на дупките, обяви днес кметът на София Бойко Борисов. Сравнително топлото време позволява прилагането на модерни технологии, лепила и бетони, а от 10-16 март ще стартира и основната програма за възстановяването на настилките в София чрез качествено положени кръпки по основните транспортни трасета. Паралелно от сряда ще бъдат обявени първите процедури за основен ремонт, преасфалтиране и реконструкция на пътни артерии в столицата, дообясни идеите на общината зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов. По програмата за основните пътни ремонти било замислено да се осигурят около 20 млн. лв., като изпълнителите ще получат общинската поръчка чрез търг. Трима специалисти инженери ще съветват и контролират общината при изпълнението на новата амбициозна програма. "Разпоредил съм да се създаде експертна група и до сряда зам.-кметът Стоилов трябва да ми посочи имената", заяви кметът днес, след като общинският съвет върна за доразглеждане столичния бюджет. "Ще бъдат назначени инженери в пътното строителство -- по един от "Софпроект", дирекция "Архитектура и градоустройство" и вероятно агенция "Пътища", обясни намеренията инж. Стоилов.

Бюджетът на София и днес не бе приет, заради спорове в които направления да бъдат разпределени около 60 млн. лв. , които могат да бъдат събрани допълнително през 2006 г. от общинската администрация. Стана ясно също, че само за пътища били необходими 200 млн. лв., но реално ще бъдат възстановени за 20 млн. лв. 

"Тази година искахме да заложим около 1,5 млн. лв. за проектиране, защото трябва да имаме проектна готовност да кандидатстваме пред европейските фондове", подчерта и председателят на бюджетната комисия Иван Нейков. Става дума само за пътно проектиране и за подготовка на проекти по програмата "София -- европейска столица". Отделно ще се планират и пари за кандидатстването ни за зимната олимпиада.

Председателят на СОС Владимир Кисьов обясни, че бюджетът на София е върнат, за да може в продължение на десетина дни да се изработят списъци с конкретните проекти в различните области и определените за тях средства за ремонти и рехабилитация. "Настояваме приоритетите на общината, за които се говори по медиите, да бъдат определени и като приоритети в приетия бюджет, одобрен от общинския съвет", подчерта Кисьов. Според него има резерви за 60 млн. лв. за 2006 г.

По-късно днес на шеста среща Бойко Борисов поиска за пореден път от екоминистър Джевдет Чакъров проблемът с боклуците на София да се реши, като заводът бъде обявен за обект с национално значение. Трябвало и специално законодателство, което да ускори и направи възможно в рамките на една година процедурите за одобряване на площадките за балиране и на завода за отпадъците. Най-подходящи за балирането на софийските отпадъци били мина "Чукурово" и завод "Република" в Перник

stroitelstvo.bg

ozzy:
Дано поне да ремонтират моста на 4ти км., жал ми е за рейсовете, които се потрошват там, някои са принудени да карат в най-лявата лента, за да избегнат дупките.Също за основен ремонт е и бул.Ал.Малинов след ХИТ!

Repcho:

--- Quote from: ozzy ---Дано поне да ремонтират моста на 4ти км., жал ми е за рейсовете, които се потрошват там, някои са принудени да карат в най-лявата лента, за да избегнат дупките.Също за основен ремонт е и бул.Ал.Малинов след ХИТ!
--- End quote ---
в някой вестник четох че планирания за тази година ремонт на цариградско шосе до 4 км се отлага щото нямат пари

borosport:
Ми ако го отложат за още някоя друга година ще трябва наново да го строят после

ozzy:
Аз пък прочетох, че за моста ще намерят пари, нали ще теглят заем

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version