Други видове транспорт > Въжени линии

Лифт до Рилски езера

(1/6) > >>

LG_:
В темата за състоянието на лифтовете все повече коментираме изграждането на нови такива. Затова правя тази тема, която да служи само да коментираме строителството на нови.
Прилагам две снимки от строителството на седалковия лифт х. Пионерска - х. Рилски езера. Стълбовете вече са монтирани и с темпото което работят до края на годината лифта ще е готов.


ozzy:
Дано само да не развалят района около езерата....

Dragon:
Преди 2 седмици се качвах до езерата и наистина стълбовете са стигнали до хижа Рилки езера, остава им само станцията да направят. За сега няма признаци да се строи нещо горе и дано да остане така. Самия район около езерата е много неподходящ за каквото и да било така че предполагам, че дори и да се направи някаква сграда, то тя ще е около хижа Рилски езера.

Ето и 2 снимки:

ozzy:
Ами дано си остане само лифта, защото имаше планове за разни петзвезни хотели и др. подобни...

blagun:

--- Quote from: ozzy on 04.09.2008, 02:18:30 ---Ами дано си остане само лифта, защото имаше планове за разни петзвезни хотели и др. подобни...
--- End quote ---
Те хотелите ще са на Паничище, нагоре ще са пистите.

Криво ми е, че Седемте рилски езера ще станат прекалено достъпни. Не че преди 2 дни не бях на Цугшпитце - първенеца на Германия, до който ходят 3 кабинкови лифта (съответно и аз се възползвах от една от тези придобивки на кашкавал-туризма). Но представям си как се чувстват алпинистите, които с кански усилия са го катерили и сега виждат талази чичковци да пият бира на "най-високия Biergarten в Германия".

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version