Други видове транспорт > Въжени линии

Лифт до Рилски езера

<< < (2/6) > >>

Dragon:
Прехода от х. Рилски езера до самите езера не си е никак малък и се стига за около час до х. Седемте езера или до Бъбрека, като към първата пътя е и доста неприятен, така че тези, които ги мързи да се качат до Рилски езра, ще ги мързи да идат и до самите езера.

martin4o:
Според мен прехода между двете хижи е приятен. За последно бях преди година и ми хареса. А иначе до новата хижа може и с джип да се качиш.

LG_:

--- Quote from: Dragon on 03.09.2008, 11:03:55 ---Преди 2 седмици се качвах до езерата и наистина стълбовете са стигнали до хижа Рилки езера, остава им само станцията да направят.
--- End quote ---

Те може и да не направят станция, а да си остане само колелото, както е с лифта Романски до Черни връх


--- Quote from: martin4o on 08.09.2008, 22:34:36 ---А иначе до новата хижа може и с джип да се качиш.

--- End quote ---

Може но по закона е забранено. Малко след последния разклон има една бариера която указва зона с ограничено човещо въздействие и движението на МПС-та не е разрешено. Имаше и много сигнали от екоорганизациите за нарушенията, но това непопречи на печелбърството и собственици на джипки и УАЗ-ки припечелиха добре от дъновистите, сред които обаче има и доста природозащитници.


Но да се върнем лкъм темата. Аз нямам нищо против лифта, стига да не се строят хотели в рамките на Национален парк Рила и териториите от НАТУРА 2000. Лошото е че никъде неможе да се намери точна информация какви са плановете за застрояване и къде са границите на Парка и Натурата.

Repcho:
Все още не е отстранена повредата на кабинковия лифт на ски - курорта "Бодрост - Картала", където е премиерът Сергей Станишев, предаде репортер на Агенция “Фокус”. В момента се работи по отстраняването на аварията. Правят се опити да се върне въжето с кабинките назад, то се придвижва няколко метра, след което спира отново.
От долу не е известно в коя точно кабинка е премиерът, стана ясно само, че той е в кабинка, която е по-близо до станцията. Журналисти от различни медии също са в кабинки на лифта, видимо те се намират по-далеч от станцията. Долу е единствено репортерът на "Фокус" и група шофьори. Снимането и въпросите на този етап не са разрешени. Много полиция има на място, както и служители на НСО, които забраняват да се дава информация. По-рано униформени забраниха да се правят снимки и да се заснема с телевизионна камера от долу.
През целия ден по време на посещението на Станишев, премиерът бе придружаван от министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов, както и от кмета на Община Благоевград Костадин Паскалев; по всяка вероятност те също са в някоя от кабинките на лифта в момента.
Официалното откриване на кабинковия лифт в ски курорта "Бодрост - Картала" предстояло следваща седмица. Ски - курортът е бил използван и по социалистическо време, но сега е реновиран.

LG_:
Този ски-курорт Бодрост - Картала близо ли е до изгорялата преди две седмици гора?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version