Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Трамвайни трасета

(1/581) > >>

yana1960:
Нека тук коментираме трамвайните линии в София

maniak:
Най-добре ще е да се стегне изцяло инфраструктурата по отсечки, които позволяват развиването на по-високи скорости. Такива са:
За ТМ1: участък м/у Обеля и Надежда
За ТМ5: целият маршрут. По-принцип ,според мен, маршрута от Княжево до Съдебната палата трябва да е максимум 30 мин!!! За това разбира се трябва да се въведе автоматично регулиране на светофарните уредби.
За ТМ7: участък от Борово до моста на бул България и Витошка. Това, което правиха сега беше чисто чоплене на асфалта. Единствено ми харесва как са оправили кривата при НДК. Иначе останалото си е за цялостен ремонт
За ТМ8: участъците в Люлин
За ТМ9: трябва да се поставят тези ограничители, каквито в момента има на Витошка, обаче при прескачането им да има глоба. Така трамвайното трасе ще се обособи, а паркиралите мерцедеси, ягуари и подобни по Черни връх да бъдат санкционирани  и премахвани. Така ще има достатъчно място за останалия поток
За 11: участъка м/у Княжево и Красна поляна. По-нататък пак с такива ограничители.
За 20: участъка м/у Подуяне и Румънско посолство и след обръщалото в Гео Милев, към
Дружбите. За 22 участъка след Подуяне.
Ами това е в основни линии. Тези платна трябва да бъдат основно ремонтирани и по тях да се движат нови трамваи, а не тези бракми.
Ще има да почакаме докато се реаизира. Уфф    

tiristor:
Предлагам новите трамваи от Инекон да се пуснат по ТМ5, тоест да отидат в Красна поляна, които от своя страна да изпратят Т4 в Банишора по ТМ11, а Българиите и Софиите да се нарежат.

Repcho:

--- Quote from: tiristor ---Предлагам новите трамваи от Инекон да се пуснат по ТМ5, тоест да отидат в Красна поляна, които от своя страна да изпратят Т4 в Банишора по ТМ11, а Българиите и Софиите да се нарежат.
--- End quote ---
е те новите май точно за 5 ги гласят

difian:
За 20 просто няма алтернатива за други трамваи.Просто след като 6ТМ-1000 за нищо не са ставали СКD са били единствената алтернатива в СИВ.И поради стечение на обстоятелствата това се оказват най-модерните ни и хубави трамвваи  
А към 9 могат да се прибавят 14 и 18.Но там причината пак е невъзможността да се пускат други трамваи.Доколкото знам и за гората и за Черни връх има забрана да се пускат български трамваи.


--- Quote from: maniak ---За ТМ7: участък от Борово до моста на бул България и Витошка. Това, което правиха сега беше чисто чоплене на асфалта. Единствено ми харесва как са оправили кривата при НДК. Иначе останалото си е за цялостен ремонт
--- End quote ---
А аз не разбирам защо този участък не са го оставили на баласт,а е покрит с асфалт,като цялата отсечка е обособена.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version