Масов градски транспорт > За системата като цяло

Пътникопоток

(1/220) > >>

mlk:
Нямаме такава тема, а лично за мен, както и предполагам за други, това е доста интересна тема. Видя се по темата за новия метродиаметър. Затова отварям тази тема с цел да се обсъжда натовареността на линиите. Надявам се да има адекватна информация и темата да не се превръща в подобие на "Подвижен състав" с коментари от вида "Днес 107 беше претъпкан" или "Минаха 4 празни петици за пет минути", а коментарите да са обвързани поне с леко по-детайлни наблюдения, от които да могат да се направят съответните изводи.

mlk:
Ще започна с въпрос за това какви са първите наблюдения за новите маршрути на трамваи 1,6,7,9 и 17, както и особено за тролейбус н-р 7.

Иначе лично аз имам скорошни и продължителни наблюдения на 11, 75 и 404 в района на гара Подуяне. За тях ситуацията е следната - 11 и 404 са нормално натоварени. Под нормално разбирам, че се движат с доста правостоящи в сутрешния и следобедния пик и с минимален брой правостоящи между тях. Натоварването е относително равномерно в двете посоки и няма силно изразена такава, както е при 310 например. 75 е доста слабо натоварен. Реално ако преди него е минал 404, пътниците са малко, ако не е минал, просто се облекчава 404. Единственото изключение са няколко курса сутрин и няколко вечер, в които 75 си е оптимално натоварен. Като спирки, 75 и 404 в Слатина имат най-много "клиенти" на спирка бл.7. 11 очаквано се товари много от ст.Гео Милев, но и кварталните спирки са ок. Подуяне и т-р София са спирки, на които се правят доста кореспонденции.

stankos:
Аз лично ползвах тм 5 между Красно село и пл. Македония и точно искам да наблегна на думата в минало време , защото около 16,30ч. ,когато се прибирам се понася ,НО сутрин между 8 и 8,30 е кошмрно , блъсканица като в консерва " 1001 очички / демек "Копърка"/ и нееднократно изпускане на трамваи поради невъзможно качване . За това за момента ме губят като клиент !

NiGhtPiSH:
В частта си до НДК ТМ7 и ТМ17, поради доста честия интервал се движат без правостоящи в извънпиковите часове. Последния курс на 17 посока Борово е в прекрасен час от Витоша и има доста прибиращи се с него. Нямал съм още възможността да пътувам в пик, но си мисля, че ще е по-добре от преди.
ТМ5 винаги натоварен дори и последните курсове за депо са пълни, като основните спирки за него са Съдебната палата и Красно село и Тодор Каблешков, поради връзките които се правят там.

А83 отдавна е заплакал да се превърне в трамвайна линия, заради силното си натоварване, като се пълни и изпразва на Автостанция Хладилника! А можеше да не се унищожава Хладилника-Стан и да има много натоварен S-Bahn!

tiristor:
А 113, новата линия, в пиковите следобедни часове си плаче за дълги автобуси. Пътникопотока при метростанцията е огромен посока младост 4. Няма къде игла да пуснеш, особено ако автобуса е закъснял. Посока центъра следобедите е горе-долу добре.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version