Други видове транспорт > Въжени линии
Витоша
Repcho:
като цяло според мен моментното състояние на въжените линии на Витоша е плачевно-Княжево-Копитото не работи,Драгалевци-Голи връх работи ама на магия,Симеоново Алеко работи като според мен той е най добрия но това е просто защото е най нов(поправете ме ако греша).Навсякъде по големите комплекси се развива туризма-в Банско ще строят 2ри кабинков лифт,за Боровец има проект за 2ри кабинков,защо не ако не се строят нови то поне да се подобри поддръжката на сегашните лифтове <_< :mellow:
CKD:
Симеоновския лифт е най-дългият на Балканите - около 6,2 км. с 5 станции и 250 шестместни кабини. Разстоянието от първа до последна станция се взима за 27 мин. Построен и пуснат в експлоатация е през 1983 г. заедно с още два три-седалкови лифта от австрийската фирма "Doppelmаyer". Понастоящем по своя характер това е най-новото и най-модерно съоръжение на Витоша.
CKD:
Repcho:
страхотни снимки,това потвърждава и моето мнение че това е единствения свестен лифт-другите кучета ги яли
Dragon:
Оправданието винаги е че няма достатъчно хора желаещи да ползват лифт като княжевския, и за това не се търсят остатъчно сериозно инвестици. А то си е и така понеже поне там няма кой да го ползва. На копитото няма нищо освен един баровски хотел до него. Мисля че няма писти и дриги неща които да се посещават. За да се направи инвестиция за лифт тя трябва да бъде свързана с други съоръжения за зимен и летен туризъм но няма кой да се наеме с подобно нещо. Иначе да не би София да е по-лоша от койот и да е курорт? Не, даже е и по-добре - града е пред теб а до Алеко стигаш само за половин час с лифт. Въобще всичко имаш. Една от любимите дестинации за чужденци е Копитото, но те се качват там само колкот да видят гледката и да оставят някой лев в хотела. Въобще по някакъв начин трябва да се развие туризмът но не виждам как някой ще го направи освен ако не спечелим кандидатурата за олимпийските игри. Което ме подсеща да направя друга тема...
Оправданието винаги е че няма достатъчно хора желаещи да ползват лифт като княжевския, и за това не се търсят остатъчно сериозно инвестици. А то си е и така понеже поне там няма кой да го ползва. На копитото няма нищо освен един баровски хотел до него. Мисля че няма писти и дриги неща които да се посещават. За да се направи инвестиция за лифт тя трябва да бъде свързана с други съоръжения за зимен и летен туризъм но няма кой да се наеме с подобно нещо. Иначе да не би София да е по-лоша от койот и да е курорт? Не, даже е и по-добре - града е пред теб а до Алеко стигаш само за половин час с лифт. Въобще всичко имаш. Една от любимите дестинации за чужденци е Копитото, но те се качват там само колкот да видят гледката и да оставят някой лев в хотела. Въобще по някакъв начин трябва да се развие туризмът но не виждам как някой ще го направи освен ако не спечелим кандидатурата за олимпийските игри. Което ме подсеща да направя друга тема...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version