Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Трамвайно трасе Козлодуй-Орландовци

(1/18) > >>

simpes:
Много ми е интересно разположението на релсите на това колело. Някой може ли да приложи схема и да обясни защо има по особен коловоз?

xЗm:

--- Quote from: simpes on 10.07.2011, 20:03:34 ---Много ми е интересно разположението на релсите на това колело. Някой може ли да приложи схема и да обясни защо има по особен коловоз?

--- End quote ---

Преди години в този коловоз стоеше резервата. Сега няма резерва и съответно не се изплозва, освен в изключителни случаи на аварии.

София 70:
Понеже няма подходяща тема - малко да помисля на глас , относно бъдещото реконструиране на трасето :
Мисля , че ще е удачно трасето да се позиционира в западната страна на Каменоделска - обособено , разделено с бордюр , повдигнато и оградено с тръбно-решетъчен парапет.
От кръг Орландовци до спирка Католически гробищен парк се запазва , като след спирката следва контура на сегашния бордюр. Трасето продължава от западната страна на Каменоделска до първата крива след мост Изида , като преминава в плавен преход в средата . За трамваите се използва западния ръкав на моста , като ръкавът е обособен . Поради близостта на близките сгради не е удачно да е до бордюра .
Плюсове - отпадане на светофара на Католически гробища , безконфликтно пресичане на пътници от входа на Централни гробища до трамвайните спирки .По-лесно преминаване на двете кръстовища на мост Изида .
Минуси - Удължава се червения сигнал за десен завой от Каменоделска към Грънчарска .
малко удължаване на фазите на цялото кръстовище .
Лек конфликт на кръстовищата на Изида . Конфликт на бензиностанция Еко.
Цветарските магазини могат да се преместят до оградата на гробищата.

RADOCVET:
Проектът за ремонт по Каменоделска, който очевидно ще го прокарат като част от проекта за интегриран градски транспорт, не включва пътните платна.

btr95:

--- Quote from: София 70 on 19.01.2015, 22:39:17 ---Понеже няма подходяща тема - малко да помисля на глас.......

--- End quote ---
Аз съм съгласен с твоето виждане, но донякъде. Защото в момента се ползва единия изход от гробището, точно до Католически гробищен парк, дори него да затворят, все един от тези два изхода-входа трябва да се ползва. Вторият недостатък според мен е, че трябва да се изградят перони на спирките от страната на булеварда, което не е проблем за Каменоделска, до светофара за надлез Надежда, после обаче улицата се стеснява. Трето, в подлеза ти искаш да вкараш трамваите от едната страна, тоест остава пак едно платно за всяка посока на автомобилите, целта е като реформираме транспорта, той да бъде приемлив за всички. Ето го моето виждане, което също има доста проблеми, на които засега не мога да дам решение. Трасето според мен трябва да се изгради, както е в Обеля. От всяка страна релса, за съответната посока. Така и идиотоподобните шофьори няма да се удрят един в друг като трамваят спре. Отново по Каменоделска да се огради трасето с бордюр. При потегляне посока Козлодуй от Католически гробищен парк няма да е необходим светофар. Проблема е за идващите от другата посока трамваи, там трябва да има светофар. Той трябва да светва червено на автомобилите, преди да е светнал червено светофара на Първа българска армия червено, за да се изтеглят автомобилите задръстили трамвайното трасе. Разположението му ще е 50-60 метра преди завоя на Каменоделска. На Антон Иванов, в подлеза, най-удачно е трамваите да вървят покрая откъм тротоара. Така желаещите да завият наляво към Сточна гара ще си имат собствено платно, а продължаващите по Козлодуй ще се движат по линията. По този начин няма да се получават сегашните "тапи", защото тези "тапи" се получават от завиващите наляво автомобили застанали на релсите. Колите движещи се по Козлодуй остават с предимство пред останалите, за да не задръстват трамвая.
Най общо това е.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version