Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Трамвайно трасе по Скобелев, Патриарха или Витоша?

(1/533) > >>

sofianec:

--- Quote from: Tatra on 26.09.2009, 22:31:47 ---
С изгражднаето на втори метродиаметър под бул. "Витоша", НДК и бул. "Черни връх" се предвижда промяна на трасето на трамвая в цнетъра. Трамваят ще мине по бул. "Скобелев" и ще достига до кв. "Ивна Вазов".

статия:
http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=686189    Не бях чувал досега за тези трасета.

--- End quote ---

Няколко въпроса в тази връзка - как точно се планира трамваите да се качват от Скобелев на спирката на НДК? Ще се изгради рампа на тунела на НДК ли? И какво ще стане със сегашния изход на трамваите към бул. Черни връх? Ще се пусне автомобилен транспорт през него? Или ще се затвори? Има ли яснота по тези въпроси вече?

emo:
Слава Богу - няма. Защото ако имаше, тя щеше да е най-неприятното нещо - именно да не минават трамваи през тунела.

difian:

--- Quote from: emo on 12.10.2009, 17:38:19 ---Слава Богу - няма. Защото ако имаше, тя щеше да е най-неприятното нещо - имнено да не минават трамваи през тунела.

--- End quote ---
Това вече сме го поствали и коментирали, вероятно си го забравил:

sofianec:
Благодаря за графиката. Все пак нещо не се връзва, защото тунелът на НДК ако се махнат трамвайните линии става 3 платна широк, а на тази скица тунелът е широк 2 платна. Освне това и двете посоки на трамвая са от лявата стрнаа на входа на тунела, но там няма място за двупосочни трамвайни линии, има само едно локално платно, освен ако не се стесни двора на училището. Това ли е идеята?

П.С. Сега виждам, че по Витоша надолу няма трамвайни релси. Какво е ситуирано в средата на улицата? Вход на подземен паркинг?

difian:
Дворът си е по уличната регулация и ако взимат от него, ще заминат и доста фасади на сгради. Готви се доста сериозна трансформация на тунела, така че рампата към него ще се промени доста. По Витошка има очертани някакви кръгчета, специално имаше проект за многоетажни автоматични гаражи като силози. За тях май и отделна статия имаше.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version