Масов градски транспорт > Качество на услугата

Закъсненията на МГТ

(1/156) > >>

Repcho:
Закъсненията са ежедневие, причините се виждат от всички, коментират се в темата за трафика.

Нещото, което ме озадачи е, че има нареждане автобусите да не могат да изпреварват колата пред тях. Само по себе си това е огромна простотия и влияе пряко и негативно върху качеството на услугата. ЦГМ вместо да се стреми да подпомага редовното движение на колите го възпрепятства.
Пример - една от най-натоварените линии е 76, събират се 3 автобуса, като най-предния е ранна кола и прави последен курс към 20 часа, следващата също е ранна, третата е нощна и има още да кара. Какво се наблюдава - ранните коли не си дават зор т.к. така или иначе си отиват, нощната кола остава сама в рамките на 30 мин. (примерно) и при изявено желание от страна на шофьора да изпревари ранните му бива забранено и наредено да чака 10 минути интервал от предната ранна, като всъщност предната нощна е на огромен интервал. Резултатът - огромна дупка между нощните коли, невъзможност да се влезе в разписание дори след 20 часа и хора, чакащи по спирките.  :/

radkov3:
Това да не можеш да изпревариш колата пред теб е наистина тъпо. Един пример: Две коли от една линия са се събрали в задръстване и първият е претъпкан, а втория се влачи зад него на 2-3 минути празен. Какво пречи празния да изпревари препълнения? Така хем шофьорите си помагат, хем пътниците ще се возят в два равномерно пълни автобуса, вместо хората да бъдат консервирани в първия автобус, а няколко по - умни и рискуващи, защото все пак не знаят кога идва следващия автобус, пътници останали на спирката да се возят в празен автобус на 2-3 минути от предния.

Repcho:
Пречи тъпото нареждане на ЦГМ. Изпревариш ли предната кола може да ти удържат курса по вина...

София 70:
Също така трябва да се държи дистанция от поне 2 спирки от предната кола.

emo:

--- Quote from: Repcho on 07.09.2011, 23:47:00 ---Нещото, което ме озадачи е, че има нареждане автобусите да не могат да изпреварват колата пред тях.

--- End quote ---

За останалото, което си написал съм съгласен. А за цитираното изречение - откога го има това и кой гений го е въвел. Още преди 2 г. роптаех точно по тази точка. И така в даден момент може първия автобус да си се влачи и да не може да тръгне от хора и да увеличава закъснението все повече и повече и така накрая да нареди всички коли по линията след себе си, пък било то и по 76.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version