Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура
Зелени трамвайни линии
bonbon:
Днес се порових в интернет относно инфраструктурата на трамваите и намерих една много хубава идея, дано се реализира :rolleyes: :rolleyes:, вижте:
Така изглеждат трамвайните линии в София - разбит бетон и мазни петна!
А така изглеждат в Барселона! Трева!
В Европа е наложена трайна тенденция за озеленяване на трамвайните линии!
Ефектът за градската среда е поразителен!
Нищо не може да се сравни със зелената трева!
Нима това е невъзможно?
Емоцията е различна!
Трева по софийските улици!
blagun:
Това отдавна е цитирано и обсъждано. Не ми е известно тревата да абсорбира мазни петна, така че явно наличието на таралясници и трасета като на картинката са несъвместими понятия.
Разбира се асоциацията с Витошка е неподходяща, тъй като трасета в централната част и в разтегнати периферни квартали са несравними. Може да говорим за варианти по България, Цар Борис ІІІ и др.
Най-близо до нас подобно трасе има в Белград, но по него се движат нови трамваи. И все пак съм любопитен да видя белградското трасе след 2-3 години експлоатация, най-малкото защото със сърбите сме близки по манталитет и климатични особености.
sofianec:
Така излглежда в Берлин. По трасето се движат Татри от времето на ГДР (е, модернизирани наистина) И ние имаме Татри, и то на подобна възраст. Не виждам пречки такива трасета да се реализират в гората на Семинарията, по България, по ЦБ3, по Ботевградско шосе. Но трябва поливане - климатично наистина сме в сух район и не знам дали само с естествено напояване ще се постигне зелен цвят.
Но защо не положим усилия поне да се възстановят розовите храсти където има място за тях отдавна?
abs111:
Мисля,че някъде във форума беше коментирано,че трева във машинно масло не вирее.
Chilio:
Машинно масло леят безконтролно само българските кошници... При чешките и немските трамваи е по изключение и много ограничено, и то само заради некачествена поддръжка... Така че ако съответната линия се обслужва от Татри или Дювази, не би трябвало да има проблем за трвата.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version