Масов градски транспорт > Качество на услугата

Шофьори отказват да продават билети.

(1/15) > >>

tuesday:
На няколко пъти ми водачите на превозни средства ми заявяват, че не са длъжни да продават билети. Да съм си бил закупил от спирката.
Въпроса ми е градския транспорт като изпраща контрола абе защо не сложат някой, който е длъжен да продава билети и то навсякъде по спирките, ако не в автобусите.
Щото в моя квартал Дружба има билети првз 2 километра ама иначе искат да те глобяват :))

Repcho:
Водачът е длъжен да продава билети при спряло превозно средство и точни пари. При липса на билети у водача ти като пътник трябва да слезеш на следващата спирка и да си купиш отнякъде билет. Ако и на спирката няма е кофти, но по презумпция пътникът е виновен, че няма билет  :/

tuesday:
Въпроса тук опира до Вашето "Отнякъде" !?
Ами като в разстояние на 5 спирки не се продават билети?
Кой е длъжен да осигурява на водачите билети за превоз на пътници?
След като водача е длъжен да продава билети  от това ли следва, че аз трябва да слизам по спирките да търся билети, като и по спирките няма?

2513:
В малашевци имаше не знам дали още я има една бележка на която пише,че водачи при взимане на пътният лист трябва да показват да диспечерите,че имат поне 50 билета .

viktorlc:
По принцип, водачът има право да ти откаже да ти продаде билет, ако превозното средство не е спряло и не му даваш точни пари. За препоръчване е да поискаш да ти продаде билет като е спрял на спирка, а не на светофар, задръстване и т.н. Доколкото знам, всички водачи са длъжни да продават билети без изключение. Ако ти откаже с неоснователна причина (например - нямам) - можеш да сигнализираш на 0700 13 233, като им съобщиш инвентарния номер на возилото, линията, по която се движи и спирката, около която се намира. Така водачът ще бъде глобен, че е излезнал на линия без билети или с малка бройка и ги е свършил. Наскоро имаше репортаж по ТВ 7 за контрольорските хайки една сутрин и на един шофьор му написаха акт в пътния лист, че имал само 20 билета в 7:30 сутринта, а той обяснил на контролния орган, че ги продал !?! Това е единствения начин да потърсиш отговорност на водач, който е останал без билети и не е предприел нищо по въпроса - не е уведомил ЦДП. Можеш да изискаш от всеки контрольор да напише в пътния лист нъа шофьора/ватмана, че няма билети или отказва да продава!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version