Метро > Метродиаметри

15 Години метро в София

<< < (4/4)

tiristor:
Аз за първи път се качих в метрото на 2 февруари 1998 (не знам как точно го помня). Бяхме с баба ми първо на пазар - от Димитър Петков, след което го взехме от МС К. Величков и така до края и обратно. Помня само, че ми се струваше адски бързо и тихо в сравнение с Българиите и Софиите.
След това имах пълна тригодишна "суша" - не се бях качвал на метрото докато не го направиха до Сердика. Но до пускането на станция Обеля (април 2003) на метрото се бях возил може би 6 или 7 пъти. Най-много :/

blagun:
Разбира се, в онази зима на 1998 метрото беше повече увеселително влакче, отколкото съществен транспорт. Но пък явно пускането в експлоатация стана катализатор за скорошното завършване на МС Опълченска и Сердика, които промениха значително нещата.
В това отношение ролята на Янчулев и Каракачанов е повече от скромна. Приносът на Тошо и соцкметовете спрямо периода на изграждане е повече от символичен. Още повече, че докато изкопите по сегашния Тодор Алексадров зееха с петилетки наред, се изградиха паметници на Бузлуджа, Шумен, НДК, разточителни мраморни центрове на всички градове, в които гостуваше дипломатическия корпус, безсмислено количество резиденции и т.н. Неглижирането на метрото беше сериозна грешка - жителите на Люлин можеха да получат адекватно транспортно обслужване още с ключовете на панелките си. Добре поне, че в последния момент бяха закупени подвижни състави "на старите цени": този, който е задвижил тази сделка, заслужава да бъде в таблото "наша гордост".

stankos:
С пускането на метрото в експлоатация се появи и първия виц за него :
" Голямото Софийско метро със станции - Първа , Средна и Последна ! " или нещо в този дух беше . Дори имаше репортаж по Националната телевизия , в който една баба на може би 9Х години каза , че ще разчита изцяло за придвижването си с него и ще разчита в бъдеще на разширението му !

putnik:
За първи път се возих в края на 1998 г. Бяхме на гости в Люлин при приятели на един мой съученик. Пътувахме от Сливница до К.Величков, цялото трасе. После се прибирах като смених сума ти линии на ГТ. От 2004 г. ми се налагаше да пътувам по-често с метрото. Дори си спомням как си направих екскурзия до МС Обеля (въпреки че тогава слизах на Люлин), с интерес разгледах станцията, тогава беше нова. С пускането на участъка към Младост и станцията СУ станах редовен пътник, почти всеки ден ползвам метрото. Голяма радост беше. Най-очакваното събитие за мен обаче беше откриването на МД2. Нито разширенията на МД1 към Летището и БПС, нито МД3 вече няма да ги очаквам с такова нетърпение и интерес като МД2.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version