Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Трамвайното трасе по бул.България

(1/121) > >>

Chilio:
Някой знае ли конкретни планове и срокове за основният ремонт на трамвайното трасе по бул.България, което Фандъкова вчера каза, че предстои през тази година?

blagun:

--- Quote from: Chilio on 18.01.2011, 12:32:26 ---Някой знае ли конкретни планове и срокове за основният ремонт на трамвайното трасе по бул.България, което Фандъкова вчера каза, че предстои през тази година?

--- End quote ---
Те ако пак го изпълнят с бетонни панели, все едно нищо не са направили.

София 70:
Не ми е известно трасето по бул.България да има бетонни панели , но за ваше успокоение - този метод вече не се използва.
Жалко , че Фандъкова нищо не е споменала за трасето към Орландовци.

Chilio:

--- Quote from: blagun on 18.01.2011, 12:43:29 ---Те ако пак го изпълнят с бетонни панели, все едно нищо не са направили.

--- End quote ---
То в момента не е с бетонни панели... отдолу сигурно има някакви траверси в чакъл и кал, отгоре е асфалтирано... но основата не е стабилна и всичко потъва и се разбива... затова трамвайте се люлеят все едно ще се преобърнат... Ако беше на панели щеше да потъва значително по-малко. Но доколкото наблюдавам строителството на трамвайни трасета в последните десетина и повече години, такива панели вече не се използват. За еталон ми служи ремонта на бул Хр.Ботев от първия мандат на Софиянски през 90-те, където вече над 15 години сигурно не е мръднал пътя между Македония и Петте кьошета. Технологията с бетониране на основата и релсите, подобно на временното трасе по Скобелев, като че ли е достатъчно здрава.

emo:

--- Quote from: София 70 on 18.01.2011, 12:47:43 ---Не ми е известно трасето по бул.България да има бетонни панели , но за ваше успокоение - този метод вече не се използва.
Жалко , че Фандъкова нищо не е споменала за трасето към Орландовци.

--- End quote ---

Борово е много по-важно. Там може да се увеличи скоростта на трамвая.
До Орландовци може би е най-голямата трагедия, ама сигурно не знае, че там изобщо има трасе. То и това тук при мен между К. величков и Западен парк е много зле, ама нали дават 8 мин. за 4 спирки, та няма смисъл да го правят. Мен повече ме притеснява това по Граф Игнатиев, Ц. Гара - Триъгълника, тунела при НДК.
Обаче трасето по баучер да не се пипа - може да е на 100 г., ама трамваите вървят почти без проблем.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version