Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Трамвайното трасе по бул.България

<< < (2/121) > >>

Chilio:

--- Quote from: greg on 18.01.2011, 13:25:44 --- Защо половинчати? 7-цата няма нищо общо с трасето към Орландовци.
№7 ще си бъде Борово-гарата, както е и сега. Добре е по едно трамвайно трасе да се подновява всяка година.

--- End quote ---
Mда, моя грешка, но имах предвид другата част от трасето на 7-цата, включително частта от Баба Неделя до отклонението към България + оттатък центъра към Гарата и след нея, ако не се рехабилитира цялото трасе и навсякъде да е в добро състояние, работите са си половинчати. Примерно в участъка при 22-ро училище е много разбито и хлътващо, нищо че докато правиха временното трасе по Скобелев и там ужким се правиха, че ремонтират/кърпят...

blagun:

--- Quote from: София 70 on 18.01.2011, 12:47:43 ---Не ми е известно трасето по бул.България да има бетонни панели , но за ваше успокоение - този метод вече не се използва.
--- End quote ---
Моя грешка! Исках да кажа, че трасето си плаче за безулейни релси, подобно на ТМ5 и 20. Знам версията на правителственото трасе, но по сегашното трасе на седмицата и Allroad-джип ще се затрудни. Така че не виждам следи от поддръжка на това трасе за екстрено използване от държавни ВИПове.

Chilio:
в тази статия:
http://www.investor.bg/news/article/111558/264.html
има потресаваща информация за страхотното подобрение, което се готви за трасето по бул.България:

--- Quote ---Рехабилитацията на трамвайния релсов път по бул. "България" е последният шести компонент от подготвения проект. Трасето е изградено преди 31 години върху бетонова подложка без шумо- и виброизолиращи елементи или асфалтово покритие. Предвижда се обновяването на 3,7 км двоен коловоз, както и на 13-те спирки, където ще се ремонтират пероните, ще се поставят спирконавеси и електронни информационни табла. Прогнозната стойност на този компонент е 6,2 млн. евро с ДДС.

По думите на заместник-кмета на Столична община Любомир Христов с реализацията на проекта се очаква да се намали средно с 2,2 процента времето за пътуване по тролейбусните линии, скоростта на трамваите по бул. "България" да се увеличи от сегашните 16 на 19,5 километра в час...
--- End quote ---
Някакси за тази доста солидна сума ми се струва, че скоростта в автономно трасе би трябвало да е доста по-приличниа?

radkov3:
Дано това да стане скоро.

NiGhtPiSH:
Става въпрос за средна скорост, която включва и престоите по спирки и светофари.

V = S/t

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version