Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Трамвайно трасе по Граф Игнатиев

<< < (2/106) > >>

blagun:
/*
--- Quote from: lud_pi4 ---Ето стана вижте това http://btv.bg/news/?magic=bulgaria&story=58078
--- End quote ---
Мдааа, много интересно - до три месеца ще спрат колите, които се движат по забранена улица (вероятно през това време ще правят огради, шипове и противотанкови мини по Графа). А след още три ще спрат и тези, които вървят по трамвайната линия от Любен Каравелов към канала. Контрола на изпълнението на заповедта се възлага на КАТ, които трябва да скъсат от глоби своите колеги от МВР - едни от най-масовите нарушители на забраната (между другото - няколко пъти съм виждал ББ да преминава пред пазара Седмочисленици с неговото Ауди  А8, когато беше в ролята на главсек на МВР).
Ами както казва Ники Кънчев - да видим!

Repcho:
платно за движение на МПС по Графа има само от канала до попа посока попа, там си има платно, но са паркирали на него. Във всички други участъци и посоки и сега уж има забрана

georgi64:
Някакви нови фантазии от общината ли, откъде ли - не знам:  :? :idea: :beta:


--- Quote ---Ул. "Граф Игнатиев" в София също става пешеходна, 23.10.2014

"Граф Игнатиев“ ще стане втората пешеходна зона в София след бул. „Витоша“. От Съдебната палата до пл. „Журналист“ по него ще се движат само 2 трамвая - ретро и тип „совалка“. Мотрисите ще минават рядко, а през останалото време „Графа“ ще се използва като велоалея.

Проектът на фирма „А.Д.А.“ на арх. Иво Пантелеев ще бъде реализиран от общината в близките 3 години. Това стана ясно след повторното журиране на проектите, които се състезаваха в конкурса на общината за нов облик на центъра на София за зона 2 (ул. „Граф Игнатиев“, „Иван Шишман“ и пл. „Славейков“).

В проекта е записано още, че ул "Цар Шишман“ също ще бъде пешеходна зона през почивните дни, а в работните ще се намали скоростта за движение и ще се ограничат местата за паркиране. Пазарът за книги на пл. „Славейков“ ще бъдат преобразен изцяло, а короните на дърветата ще бъдат романтично осветени, пише в. "Преса".

Припомняме ви, че допреди няколко години по Графа беше забранено движението на частни автомобили без специално разрешително. Въпреки това по нея минаваха превозни средства на частни лица, лични автомобили на служители на МВР, които не се ползват със специален режим, както и автомобили, които не обслужват пряко лица с увреждания.
--- End quote ---
Източник

mihailo:
Ужас... Тия са ненормални :help:

София 70:
Извинете ме за езика - поредната среднощна полюция на Диков.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version