Масов градски транспорт > Качество на услугата

Пушенето от страна на водачите в ГТ!

(1/41) > >>

Стоичо:


    В последните някоко месеца наблюдавам силна ерозия на дисципината при водачите в Градския Транспорт.
  Масово пак започна да се пуши по време на пътуване, а също и в превозното средство на последните спирки.
  Пушенето в средствата на МГТ е забранено както за водача, така и за пътниците, контрол обаче липсва и забраната масово се нарушава. Това е много неприятно за голяма част от пътниците, тъи-като дима се стеле в целия реис/трамваи/тб.
  Не са редки случаите когато водачите качват и по няколко ортаци в или до кабината, и те също запалват и подържат мохабета - пълна цигания.
   По времето на ГЕРБ имаше по-голям контрол и явлението беше ограничено.
  Трябват строги санкции за нарушителите. Непушачите не са длъжни да се тровят за сметка на кефа и безотговорното поведение на определени хора.
  Никъде в Европа шофьорите/ватманите не си позволяват да пушат в превозното средство. Има жестоки глоби.
  Пуши се само на последната спирка и то навън от возилото!
tm0:
Стоичо, нямаш и ни най-малка представа, че водачите прекарват почивката си в задръствания и реално не могат да я използват. Хора като теб биват извозвани от същите тези шофьори, които се опитват да избият закъснения, както и чрез работата на диспечерите. Като гледам как си изписал ник нейма (неправилно) и с кирилица, как пишеш без й, ми стават ясни доста неща.

freepigeon:
Въпреки че Стойчо не може да си напише името правилно е истина че масово вече нарушават забраната за пушене и че няма никакви санкции. Не е истина обаче че дима се стеле в цялото превозно средство -може да се разбере че водача пуши само ако го видиш с очите си, дима си излиза през прозореца.

mlk:
СтоИчо дори и да не пише супер грамотно,  за пушенето е напълно прав.
И никакви задръствания не оправдават шофьорите. Забраната си е забрана.

Ivo_1506:
 :D :D Предлагам, който засече подобно престъпление, да удуши собственоръчно провинилият се водач!!!! Има си органи, чието  задължение е  да следят кой пуши, кой пие, кой минава на червено.....! Ако някой си е позволил да наруши някое правило, знае много добре,че си носи наказанието.... има хора, които са съгласни да им се вземат 20-30 лева, или колкото там е санкцията за конкретното нарушение,но в този момент да им е прекипяло и да го извършат. Никого не защитавам, но ако на някой колеги от форума житейските им проблеми са тези- то тогава им завиждам благородно! Ако сме толкова изпълнителни и толкова стриктни  на работните си места,както тука дебнем ,България щеше да е задминала бая отдавна  Япония !!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version