Масов градски транспорт > За системата като цяло

Човешки ресурси в МГТ

(1/345) > >>

CKD:
Столичната компания за градски транспорт ще има нов шеф, ако СОС одобри предложението на зам.-кмета Минко Герджиков начело на дружеството да застане Николай Костов на мястото на уволнения Васил Найденов. Найденов беше един от приближените на Софиянски, но подаде оставка, след като на кметския пост дойде Бойко Борисов.

Г-н. Николай Костов е емблематична фигура за столичния тролейбусен транспорт. След отделянето на предприятието "Тролейбусен транспорт" през 1986 г. като самостоятелно при ръководството на г-н. Людмил Димитров, започва апогеят на неговото развитие. По време на управлението на г-н.Костов са построени тролейбусните отсечки до жк.Бъкстон, жк.Дружба-1 и 2, кв.Левски, жк.Гоце Делчев внесени са 150 тролейбуса Икарус, 60 бр. ЗиУ-9, 25 бр. ДАК-Чавдар. Построени са депо Искър и стоянка Левски. Да се надяваме, че с неговото завръщане СКГТ я очакват добри години.

bgpower:
Добри години , и дано не са само за тролейте, ами за целия транспорт!

Ivo:
Супер готино,това е много добра новина.Да ни е честит новият директор на СКГТ!!!Според мен от сега нататък предстоят само добри години за СКГТ.

Repcho:
Над 1500 лв. заплата за пенсионер в транспорта
Не съм единственият, който взима голяма заплата от Столичната компания за градски транспорт. Това каза в ефира на Дарик радио 75-годишният Светозар Филипов, който е пенсионер, бивш общински съветник.
От 2004 г. с решение на Столичния общински съвет изпълнява контролни функции върху дейността на компанията за обществен превоз. В петък кметът на София Бойко Борисов каза, че ще има проверка в дружеството за обществен превоз, след като се възмути от факта, че човек на преклонна възраст взима два пъти по-голяма заплата от неговата. Според Дарик заплатата на Филипов е между 1500 и 1700 лева. Служителите в компанията за градски транспорт на пенсионна възраст са пенсионирани преди месец, каза изпълнителният директор на Столичната компания за обществен превоз Николай Костов. Заместник-кметът по транспортна дейност Велизар Стоилов допълни, че с преструктурирането на компанията ще отпадне дейността на контрольорите върху управлението на дружеството.

източник:дир.бг

conecto:
Хм, много интересно... А каква е средната заплата на служител в градския транспорт?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version