Други видове транспорт > Въжени линии

Нов кабинков лифт над Слънчев бряг?

(1/4) > >>

passenger:
Не знам колко е сериозна тази новина:


--- Quote ---Ски писта и лифт над Слънчев бряг

Кабинков лифт над Слънчев бряг ще свързва уникални местности и природни забележителности. Пряката линия, която ще осигурява дори възможности за ски през зимата е на общинските съветници в Несебър, научи Дарик. В момента се изготвя проект, а местния парламент ще търси финансиране.
Проучвания и опити за реализация на идеята местостта над Слънчев бряг да се експлоатира и като ски курорт са започнали още преди 30 години.
Уникалното на лифта ще бъде връзката му с четири минерални извора, които на този етап са запечатани.
Въжената линия ще тръгва от КПП Кошарица до заличеното през 1972 г. село Плазовец в Община Несебър.
Мястото е идеално за туризъм от различен характер, включително и археологически.
Това е едно от местата в Община Несебър с потенциал за развитие на вилно селище. До селото, което се намира след Кошарица, се стига лесно заради пътя, който води към телевизионната кула. През летния сезон е изключително оживено, защото е включено в маршрута на джип сафаритата, които се организират за туристите от Слънчев бряг. Те идват, за да видят старинната крепост Калето, която според запознати е от времето на древна Гърция.

--- End quote ---

https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582994

Ако е истина, ще се отрази добре на родния туризъм.

Kaiser Kar:
А колко дена в годината там вали сняг и температурите са отрицателни? 5?

AGENT 006:
Лифтът се свързва с планината. Това би бил експеримент, който не мисля, че ще сработи на морето, пък и за какво му е на Слънчев бряг лифт? Не му стига алкохолизмът, наркоманията и пренаселеността сега и лифт.

passenger:
Споко, ще докарат изкуствен сняг :crazy: То май идеята е да превърнат Слънчев бряг в целогодишен курорт и да могат планинарите да ползват хотелите там за нощувки, а с лифта да ходят до планината :D

Sofia:
Не става само с изкуствен сняг. И на Чепеларе имат оръдия за сняг, но тази година нямаше ски сезон заради високите температури. А това за лифт на Слънчев бряг ми се вижда като ала-бала.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version