Други видове транспорт > Въжени линии

Кабинков лифт Боровец

(1/2) > >>

Blago84:
Возил съм се на него преди доста години, скоро не съм имал път на там, някой може ли да пусне снимки, Като цяло този тип съоръжения са ми слабост.

Ivo:
Кабинковата въжена линия е с обща дължина 4800м, преодолява 1043м.разлика във височината. Има 3 лифтови станции, като първата е на височина 1317 м,междинната на 1830м,а 3-тата лифтова станция е на 2360м.над.вис. Има 170 шестместни кабинки, капацитетът на въжената линия е 1200 души на час. Електродвигателя е разположен в междинната станция. Отвътре кабинките са с интересно разположение на седалките-обърнати са в гръб една към друга, така че като седнеш гледаш или назад или напред. Мисля,че имаше и някаква малка преграда последата. Вратите са плъзгащи се, а самите кабинки са от стъклопласт. Това се сещам за сега, от поне 4 години не съм се возил на тази линия, имам и снимки ама тогава нямах цифров фотоапарат,и са на лента.

puflet:
Ето едно филмче, където може да се научат подробности за лифта  :arrow:
http://kanal3.bg/?v=1729

Naveed123:
The преодолява 1043м.разлика във височината. Има 3 лифтови станции, като първата е на   :help:

Ross:
Боровец вече може да се похвали с нова тикет-контрол система, при това безконтактна (както на еБанско и Витоша ). Засега е монтирана само на неработещите през летния сезон лифтове, като не е в пълния си вид т.е. монтирани са самата платформа с четирите входа. Крайно време беше! Браво!

П.П: Съжалявам, че поста не си е много на мястото, но отчасти засяга и кабинковия лифт, също така това е и единствената тема за Боровец.
:) 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version