Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Трамвайно трасе при НДК

<< < (3/3)

stankos:
Като гледам как вървят инвестиционните проекти на СО ...то само фазата на обсъждане отнема около 10 години ! После процедури със всичките му там обжалвания и то , ако се намерят пари и накрая идват " зелените " и проекта отива у шеста глуха ...демек у кръглото чекмедже !

fafan:

--- Quote from: anzar on 21.10.2016, 16:46:11 ---Напротив, брега трябва да се понижи и да има стена към реката за предпазване от високи води, иначе нивелетите са ОК. Сегашната S-ka е от решението на кръстовището, иначе и тя, и пътя слизат към моста Признавам, че навремето високия (спрямо пътя) бряг ме изкушаваше да търся завоя на трам. трасе на ГОРНО ниво  :D А е възможно и подземно, ако няма траншея за автомобили.
--- End quote ---

По принцип тези траншеи за автомобили са отживелица, стил на проектиране на градската среда от 70-те години на миналия век. Те не правят трафика по-бърз, само отнемат гигантски пространства за входно-изходни рампи и озеленяване. Не съм им любител и смятам, че като ерата на некадърното строителство отмине в София по-голямата от тях ще бъдат отново премахнати. Но това е отделна тема, в която няма да навлизам подробно.


--- Quote from: anzar on 21.10.2016, 16:46:11 ---Пресичането е като при сегашната подземна спирка и повечето наземни- на едно ниво, пеша :) Не мисля че ще е проблем- на спирките мотрисите и без това спират  ;)
--- End quote ---

Проблем е, спирката се намира точно след завой в тунел. И изобщо цялата концепция за пътна безопасност в този тунел е сбъркана, както писах вече някои си платиха с живота за това. Трябва да се преработи така сегашната ситуация, че да се гарантира по-голяма безопасност. С тази спирка на тм7 се създава само още едно по-опасно място. Ще се наложи подземно преминаване под трамвайното трасе подобно на метростанция Бели Дунав.


--- Quote from: anzar on 21.10.2016, 16:46:11 ---Завоя откъм подземната спирка на тм7 към подземната спирка на тм6 би бил излишен само за СЕГАШНИТЕ линии, а и какво толкова ви пречи? Би ли могло напр. 1-цата да продължава по канала?

--- End quote ---
Не виждам смисъл от такава линия. По-скоро трамвая от Лозенец би могъл да продължава по канала, както предложих първоначално преди месеци.


--- Quote from: anzar on 21.10.2016, 16:46:11 ---Не разбрах къде има трамвай в насрещното. но комбинираната TRAM-BUS лента е добра идея.
Колега, това е само схема с цел обсъждане, а не подробно решение, вкл. физически прегради по спирките.

--- End quote ---

Трамваят, който идва от Смирненски и отива към НДК е в насрещното, ще му трябва отделна фаза за да премине през цялото кръстовище. Ако беше в БУС лентата може да завие заедно с 94 към Лозенец (който пък може да ползва трамвайните спирки за да се изнесе по-бързо от кръстовището и без това). Ясно, че схемата е работна, но си има още доста трески за дялкане.  ;)

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version