История > История на превозните средства

Старо трамвайно депо Клокотница

<< < (25/26) > >>

Bad_Bobby2009:
Пак добре че още не е пламнало "случайно"...  :/

qwerty95:
Между другото, в статията на едната снимка се вижда част от точно този напречен трансбордьор, който се описва в статията и с който са разпределяли трамваите по коловозите преди да сложат трипътните стрелки - много ценна снимка.

UMSofia:
Въщност на две от снимките се вижда този напречен трансбордьор. На едната се вижда кой е източникът, а тази с по-лошото качество е от списание "Железопътен транспорт" от 2001 г., в което инж. Димитър Деянов описва въпросното съоръжение. Мисля, че този трансбордьор сме го коментирали и друг път тук във форума. Качвам снимките и към този пост.

difian:

--- Quote from: Bad_Bobby2009 on 17.02.2022, 20:12:14 ---Пак добре че още не е пламнало "случайно"...  :/

--- End quote ---
Няма предпоставка за това. Сградата е общинска собственост и си се ползва - за аварийна техника и като паркинг за служитрли. Оставена е на саморазруха, но няма и повод за "инцидентен" палеж...

Явно покривната конструкция е изцяло нова и изграждана след 1944 г. ...

fafan:

--- Quote from: difian on 18.02.2022, 14:02:07 ---
Явно покривната конструкция е изцяло нова и изграждана след 1944 г. ...

--- End quote ---

Разбира се, депото е сериозно ударено при бомбардировките на 17.4.1944, както може да се види на снимката която Metan е качил в темата за Стара София. На снимката се виждат поне 4 директни попадения и целят покрив го няма, явно е изгорял.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version