Транспортът в другите градове > Други градове

Други градове

(1/61) > >>

Ikarus:
Извинете че се отклонявам от темата,но в Чирпан и Ямбол имат ли градски транспорт?И какви са им автобусите във Видин?

svilata:
САМОКОВ

"** Самоков вече има градски транспорт.
Със скромна церемония бе поставено началото. Кмета на общината Ангел Николов каза, че възраждането на градския транспорт е една хубава традиция за града, чрез която ще бъдат улеснени хората в придвижването си от единия до другия край на града. Засега транспортът е безплатен. Ще остане такъв за инвалидите пенсионерите и учениците. С решение на ОбС са отпуснати 20 хил.лв. С тези пари са направени спирките в града, а също и ще се поемат и разходите. Инициативата се осъществява съвместно с „Автостарт” АД. Изпълнителния директор Недялко Динев също поздрави за новата придобивка. Фирмата осигурява автобуса. За успех на начинанието, кмета спази старата българска традиция и изля пред автобуса менче с вода. След официалното начало всички желаещи можеха да ползват новия градски транспорт. Автобусът направи първия си курс по изготвеното маршрутно разписание.
Със въвеждането на градския транспорт се цели разширяване на кръга на социални услуги, защото реално цените на билетите ще бъдат символични. Идеята е възрастните и трудноподвижните хора да имат възможност да ползват удобен транспорт и да могат да се придвижват."
от сайта на Община Самоков - декември 2006г.
Община Самоков


В ТРОЯН явно също има само една линия на градския транспорт. Ето тук маршрута на линията с разписанието за всяка една спирка.

СВИЩОВ
Това което успях да открия в нета е  тази дългааа таблица :
№ 1 ж.п. гара - Студентски град със следното разписание - 7.35; 11.22; 14.30; 19.00; 22.10.
№ 4 "АТ" Свилоза - 9.30; 12.00 <-> 10.00; 12.30.
№ 5 Студентски град - Корея - 7.45; 18.00 <-> 8.15; 18.30
№ 8 Свилоза - Свищов  - 7.00
№ 10 Свилоза - Свищов -  7.00

 

Balkanton:
В Кюстендил няма тролеи. Вероятно е имало проект за такъв транспорт през 80-те години, но не е бил реализиран. Градски автобуси Икарус не помня. Виждал съм междуградски Икаруси. През 90-те години имаше Кароси, съчленени Чавдари и разбира се Чавдари 11Г5. Сега има къси Мерцедеси О305 втора употреба.

mediar:
В търговище май имат чавдар В13-20, но не съм сигурен.

Balkanton:
Досега не е коментиран транспортът в Кърджали. Преди две години бях за ден там и видях няколко градски Кароси, един много стар немски Икарус 260 (беше с надпис "IKARUS" с отделни букви между мигачите, което означава, че е производство 1973-4 г.), един жълт (доста запазен) Икарус 280 от руската модификация, като наскоро бракуваните с обикновените врати в Бургас. Помня и един Мерцедес О305 с берлинския цвят. Това е само, което видях, със сигурност има и още.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version