Транспортът в другите градове > Други градове

Други градове

<< < (56/59) > >>

Sixkiller:
За съжаление си прав. По мои наблюдения, до началото на 2020 година в някаква степен имаше по нещо вярно на общинските сайтове. След масовото орязване на линии, курсове и цели направления заради кризата с ковид и последвалата икономическа криза повечето областни градове напълно абдикираха от задължението да качват актуална информация за обществения транспорт. Това, което се прави, много често е с цел имитиране на дейност и усвояване на едни пари от ЕС, качеството на работа е изключително ниско, а обновяването се случва докато има пари или докато мине крайният срок  :/

ПП - за такива изследвания, проекти и т.н. трябва и теренна работа - посещения на място в общини, фирми и т.н. Не става само с писане на проект и задаване на въпроси по имейл - в България нещата трудно се случват по този начин. Но това изисква други ресурси, разбира се.

difian:

--- Quote from: Sixkiller on 11.11.2022, 16:10:53 ---…
ПП - за такива изследвания, проекти и т.н. трябва и теренна работа - посещения на място в общини, фирми и т.н. Не става само с писане на проект и задаване на въпроси по имейл - в България нещата трудно се случват по този начин. Но това изисква други ресурси, разбира се.

--- End quote ---
Благодаря, че ми каза. Ходил съм на място и съм обикалял, въпреки че не ми е задължение и не в калкулирано като дейност и себестойност. Целта на проекта е друга, а не да им визуализирам транспортната схема. Такива изходни данни са задължение на възложителя и ако всеки си вършеше отговорно работата и задълженията, нямаше да е чак толкова зле. Но някои си живеят за ДМС-тата, за екскурзийки, замаскирани като проекти и обучения…

IKAR:
https://www.dnes.bg/politika/2022/12/20/mrrb-dava-nad-100-mln-lv-za-zeleni-avtobusi.554580

zirka:

--- Quote ---''Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще инвестира''

Дейностите са насочени към територията на 40 градски общини от 6-те региона за планиране от ниво NUTS 2, в които има населени места над 15 000 жители. Това са общините  Айтос, Асеновград, Ботевград, Велинград, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, град Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Карнобат, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Монтана, Нова Загора, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Петрич, Пещера, Разград, Самоков, Сандански, Свиленград, Свищов, Севлиево, Силистра, Сливен, Смолян, Троян, Търговище, Харманли, Хасково, Шумен и Ямбол.
--- End quote ---
Тоест, това са част от парите, които ще получим, за да затворим ''Мариците'' ... които пък осигуряват част от устойчивата енергията, която е необходима за въпросните ПС. Като подзаглавието на програмата е без значение.
Но тук разглеждаме все пак конкретиката. А при нея бие на очи раздаването на калпак, което е по брой жители. Примерно в Айтос, градски транспорт нама от 1995 -96 г. Като при това е посочено възможност включваща междуселицният. В Нова Загора положението е подобно.
От другата страна е Несебър - с най -вариращото население, което статистическо е едва няколко стотин и което е взето за долен праг. За горния праг или поне осреднено, за спецификата като градообразуващата система или свързаност... нищо. Още повече имаше официална статистика от преди няколко години, че в пикови моменти населението в цялата община надхвърля 300 хил. души. Но, пак статистически - единственото място в страната, където повече от 20 години, кмет не е представител на познатите ни политически сили.
Бие на очи, че още от сега се зная броят на ПС, зарядните станции, но най - вече ИТС -то. Де да видим!
         

София 100:
Шест снимки на Самоков и регионът, направени в периодът 1960 - 1977г. от Петър Михайлов. Виждат се автобуси от марките "Чавдар", "ПАЗ", "ЛАЗ", "Шкода", "Икарус"  и др.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version