Масов градски транспорт > За системата като цяло
Спирките на МГТ
bgpower:
Далеч още не е завършена подмяната на спирките и поставяне на електронни табла за график...Така и не бе обяснено на какъв принцип работят таблата?
Вашето мнение, дали са нужни, или чисто и просто един лист на спираката е достатъчен?Новите спирк иначе са абсолютно прекрасни, но вандали са започвали и тях да рушат...
vesko76:
Казвал съм го веднъж,казвам го и пак-докато не се обогати културата на пътниците,не трябва да има такива табла.
Repcho:
принципа на работа на таблата беше обяснен в стария форум.Значи там се използва принципа на ГПС-рейса е на орлов мост и по график до плиска има 3 мин.-когато е на орлов мост на плиска излиза че иде след 3 мин.Тук лошото е че рейса това разстояние може да го вземе за 1.5 мин при бързо каране и 10 при бавно-тоова е субективното-зависи от водача
borosport:
Ми по-принци нали водачите трябва да се стремят да са по разписание.Все пак си мисля, че системата щеше да е по-гъвкава ако се пресмяташе в реално време разстоянието към скоростта и се зиписваше с точност до минута, но сигурно щеше да им е доста по-скъпо.Пък и не виждам да пречи е сегашния вариант все пак отклоненията са до 1-2 минути освен ако няма някоя катастрофа.
Dragon:
Все още никой не може да обясни как работи системата. Според мен е съчетание от разписанието и разстоянието. Тъй като често се случва както превозното средство да е на спирката и да пише че ще дойде след 2 мин, така и докато го няма да се сменят минутите например 6...5...4....5... или 6....5....3
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version