Общ форум > Разни

Коронавирус

(1/1000) > >>

georgi64:
КОРОНАЧУМАТА - КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ
***** И някои неизвестни факти освен съветите
.
В Китай нямаме епидемия.
Имаме пандемия (всеобхватна смъртоносна епидемия навсякъде).
.
В най-засегнатите две провинции, понеже болниците не достигат (тази, която аз и телевизиите ви показаха, че се строи в Ухан за десет дни, снощи влезе в експлоатация, поредната ще е готова след още 3 дни), мерките за справяне с пандемията са драматични.
Властите зазиждат вратите и приземните прозорци на домовете, където има болни хора, а храната се доставя през процепи в тях, както се е постъпвало в Европа по времената на бубонната чума.
.
Снощи тотална изолация и пълна блокада, подобна на тази в 11-милионния Ухан, беше въведена и в 9-милионния Уънджоу, който е административен център на друга провинция - Джъдзян.
.
Според официалните съобщения до населението и тези на медиите е спрян всякакъв транспорт, забранено е категорично излизането от домовете навън, контролно-пропусквателни пунктове по улиците и военни патрули безкомпромисно контролират въведените мерки. Позволено е само на един член от всяко домакинство един път на 2 дни да излезе да вземе храна от организираните за целта пунктове – след съответна проверка за здравния му статус.(температура, кашлица, силно зачервено лице).
Очаквам освен в Ухан и Уънджоу такъв режим да бъде въведен и в другите 15 големи градове - блокирани по периметъра им от армейски въоръжени кордони.
.
Пак снощи Китайската народна банка започва да налива 135 милиарда долара в разклатилата се покрай пандемията банкова система. И официално обяви още 173,8 млрд. долара допълнително вливане на ликвидност още утре (3 февруари) на финансовите и фондови пазари (бел.: коригирани в 17:19 часа данни заради нови, допълнителни решения на Пекин).
.
По света нито епидемия има, нито пандемия.
Засега.
Има малки, местни огнища, за които след локализация веднага се взимат драстични мерки, вкл. и пълна изолация на болния и на всички, за които се установи, че са контактували с него или присъствали около него (морският лайнер под пълна карантина в Италия с 6 000 души пътници и екипаж е типичния пример)
.
Мен ме тревожи, че засега няма никакви данни за хоспитализирани със съмнение или заболели от Африка и Латинска Америка ( с изключение на Мексико). Сами разбирате, че това е абсолютно невъзможно в глобалния ни свят – т.е местните правителства крият фактите.
.
Засега смъртността - съотношение оздравели и умрели спрямо общия брой на двете категории е 48%.
Става дума за официалните данни, които са „информация” за пълни идиоти, които гълтат медийни и правителствени щампи, без да се замислят въобще за мащаба и драматичността на взиманите мерки в Китай и др. държави, които показват колко е напечено в действителност.
.
НЕИЗВЕСТНИТЕ ФАКТИ
.
Неприятното е, че учените нямат понятие за механизма така нар. „суперразпространение” на епидемията.
За какво говоря?
.
Преди десетилетие екип от епидемиолози от Университета в Оксфорд анализира моделите на разпространение на чума (сегашния коронавурис носи фрагменти на генномодифицирана белодробна чума), малария, ХИВ, коремен тиф, ебола, грипове и други заболявания. Учените установиха, че средностатистически 20 процента от заразените хора са по-заразни носители от другите и така разпространяват 80 процента от инфекциите. Този модел стана известен като 20-80.
.
Например на 31 януари 2003 г., преди SARS дори да получи името си, пациент с необичайна форма на пневмония беше приет в болница в Гуанджоу. После го прехвърлиха в друга, а най-сетне в трета, най-добрата. Той зарази 82 души, включително и шофьорите на линейките, в които е превозван въпреки изолацията на фургона.
По-късно лекар, лекувал пациенти с атипична пневмония, отседна в хотел Metropole в Хонконг и светкавично зарази 12 души там, които пренесоха болестта в Сингапур, Виетнам, Канада, Ирландия и САЩ.
Тези суперразпространяващи болестта събития не бяха открити веднага. Впоследствие бяха оценени като критични за ранното развитие на епидемията.
В сегашната епидемия също са разследвани и открити такива събития - с по 14 заразени от един-единствен носител-човек.
.
Давам един пример от онова научно изследване.
От 61 пациенти с грип, които са били тествани през грипния сезон 2010–11 г., само 26 са излъчвали откриваеми количества от вируса. Но петима от тези пациенти (или 19 процента) са били супер-излъчватели, които освобождавали 32 пъти повече вирусни частици във въздуха от останалите.
.
Пандемията в Китай изглежда доказва за пореден път това правило, както и обявените случаи на заболели в Германия. По причини, които все още са неясни, някои хора, известни като супер-разпространители, предават болестта много по-лесно от други и на много повече хора.
.
НЯКОИ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
.
По време на рациационното заразяване на Европа преди три години първи информирах за него ( постове от 22, 25 февруари 2017 и следващите дни), давайки гласност на потуления протест на група френски учени срещу забраните на правителствата в ЕС то да се оповести на населението. Разследвах и причината (поста от 25 февруари 2017) – аварията на атомен реактор БН-600 в АЕЦ в Белоярск.
Тогава дадох и някои полезни съвети какво да се прави.
Сега отново ще дам съвети.
Естествено, те не са мои, а са взети от онова, което препоръчват съответните научни центрове и държавни структури в САЩ, Сингапур и някои напреднали държави в Европа.
.
***********Симптоми на короначумата***********
.
Трудно е да се различат, защото приличат на тези на грипа – температура, втрисане, кашлица, а понякога и въобще липсват. Но има и някои отлики.
.
1. Потенциален симптом е продължителна и необяснима диария (част от заболелите са имали само него)
.
2. Ако заедно със симптомите на грипа имате и продължаваща болка ниско в кръста, то е сигнал, който не бива да се пренебрегва. Добре е да се консултирате с лекар!
.
3. Друг специфичен симптом наред с температурата, втрисането, сухата кашлица и т.н. е появата при редица заразени на конюнктивит на очите.
.
4. Специфични и много ясно индикиращи потенциално заразяване симптоми, проявяващи се наред с останалите, са моментни пристъпи на тахикардия (учестен сърдечен пулс) или аритмия – неправилен сърдечен пулс или най-често – и двете заедно. НЕЗАБАВНО ОТИДЕТЕ НА ПРЕГЛЕД В БОЛНИЦА! (подчертавам – в болница).
.
5. Наред с другите грипоподобни симптоми част от инфектираните имат непрекъснато гадене.
.
6. Симптом може да е и внезапно появяващ се или продължителен задух, или чувство за недостиг на въздух или остра болка в белите дробове.
.
.
.
******** Способи за предпазване****************
.
Те са две категории.
.
~~~~~~ О б щ и п р е в а н т и в н и м е р к и~~~~~~~~~
.
1. Не пътувайте за нищо на света до Китай. Може и да го направите, ако сте решили да се самоубиете с вероятност да успеете около 50%.
.
2. Не контактувайте с пристигнали от Китай. Внимание: не контактувайте, дори и да са изминал един месец време от пристигането му.
Пак ще повторя онова, което вече ви съобщих: според редица научни изследвания короначумата се е появила в края на септември - началото на октомври, а първият заболял е на 1 декември. (датата 17 декември, която първоначално съобщи китайското правителство, се оказа неточна). Т.е. инкубационният период може да се проточи около месец време.
.
3. Избягвайте въобще каквито и да е посещения на туристически центрове у нас и по света, докато не отмине епидемията. Проблемът не е само в струпването на хора, а в това, че тези хора са от различни региони и/или държави. Вероятностния модел при такава ситуация сочи около 6-7 пъти по-висок риск от заразяване.
.
4. Избягвайте публични масови прояви (кина, театри, спортни прояви, и др.) Ясно е защо.
.
5. Избягвайте и дискотеките, в които се танцува – вдигналата се незабележима прах и мръсотия от пода, както и отделящата се човешка пот са идеална среда за всякакви вируси и бактерии. Лично мой съвет: аз бих отбягвал и местата за обществено хранене, защото никога не знаем каква е хигиената в тях.
.
6. Откажете се от пътуване със самолетите – където и да е и до която и да е точка на света. Математическият модел, който разработиха учените, доказва, че в затворена въздушна среда - херметическа атмосфера само няколко часа стигат, за да бъдат заразени всички пътуващи от един-единствен заболял.
.
7. Препоръката на здравните органи в Китай, както и в др. държави с напреднала медицина е телата на жертвите на nCoV2019 задължително да бъдат кремирани.
Незабавно, както се е постъпвало по времето на чумните епидемии в Европа!
Ако не дай си боже се случи най-лошото с ваш близък, постъпете именно така.
Съвет към правителството – проверете готовността на крематориумите. В Китай те са вече на денонощен режим на работа и строят нови.
.
8. Желателно е да спрете цигарите. Във вдишвания дим полепват всякакви микрочастици, намиращи се във въздуха.
.
9. Отделни медици препоръчват редовно използване на сода бикарбонат като пречистваща и предпазна мярка. Здравните Центрове и Агенции не споменават въобще за такъв способ за предпазване.
.
~ ~ ~ ~ ~ ~ Индивидуализирани мерки ~~~~~~~~
.
1. Мийте си ръцете често. Поне 20 секунди. Ако нямате сапун и вода, използвайте дезинфектант на алкохолна основа. Според американската здравна агенция той трябва да съдържа най-малко 60% алкохол. (бел.: 41% на високоалкохолните напитки не вършат работа)
.
2. Пак според тази здравна Агенция най-добре е да миете подове и повърхности у дома си, дръжки на врати, ръкохватките на крановете и др., телефони и клавиатури с разредена белина. За да направите разтвор на белина у дома, добавете 1 супена лъжица белина към 4 чаши вода. За по-голямо количество добавете чаша белина към 16 чаши вода. (съотношенията са дадени от Агенцията, а не от мен)
.
3. Опитайте се колкото се може по-рядко да докосвате с неизмити ръце очите си, носа си, устните си – т.е. лигавици. (да не ги докосвате въобще е почти невъзможно да се постигне).
.
4. Променете Ph на кръвта си, което е много ефективен способ.
Короначумата трудно се справя с по-кисели среди. Т.е. пийте лимонов сок или яжте храни, съдържащи лимонтозу.
.
5. Друг начин е повишаването на захарите, което също променя Ph на кръвта. Става дума да ядете сладки храни – с повече захарно съдържание. Лошо е да се напълнее, но несравнимо по-зле е да се отслабне до човешки скелет.
.
6. Избягвайте престоя в помещения с климатик. Ако има такива, редно измивайте филтрите ми – поне 1 път седмично с гореща вода и сапун.
.
7. Откажете се временно от минералната вода. Пийте чиста природна вода, която добре влияе за необходимия за имунитет Ph или хлорирана (като софийската) Хлорните съединения са най-големия враг на коранавирусите и короначумата.
.
8. Редовно дезинфекцирайте гърлото си.
.
9. Научните и медицински центрове не го дават като съвет, но отделни учени и медици препоръчват вечер да се прави и промивка на носа.
.
---------Някои митове ------------
.
Става дума за предпазните маски.
Те въобще не помагат.
Причинителят е с размер под 100 нм и затова свободно преминава през всички маски.
Идеята на маските е друга - ако сте заразен, да не пръскате слюнки наоколо при кихане или изкашляне.
.
ОТНОВО ЩЕ ПОВТОРЯ: короначумата е в Европа, но епидемия, камо ли пандемия от фрагментно генномодифицираната чума засега няма.
Ала ситуацията е такава, че всяко нейно подценяване може да се обърне в огромна трагедия, каквато е китайската.
Знаете, че родното правителство въведе четвърта степен на опасност. Аз бих въвел пета, ако бях на тяхно място.
Но от друга страна отдавна индикирам властта и българския политически елит като шеста степен на опасност и това най-много ме тревожи.
.
***** Давам най-добрата снимка на короначумата в целия й блясък, направена чрез специален електронен микроскоп от американски учени

ИСТОЧНИК https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2673032939479295

Dimitar155:
Тези глупости за pH на кръвта не знам откъде ги е измислил. Единствения начин да си промениш pH на кръвта е да страдаш от определени заболявания. Ето един доста по-добър репортаж на БНТ по темата: http://news.bnt.bg/bg/a/sled-novinite-opasnostta-ot-koronavirusa

ooleg:
Дай да сменим името на темата с адекватното и точно. Чумата е бактерия , вирусите са си вируси. Този вирус би бил по-брзобиден от грип, ако не беше нов и имаше у хората групов имунитет. Сега сме донякъде в положението на маите у другите туземни племена в Южна Америка, които са се сблъскали с болестите на стара Европа.

Проблемът е, докато графиката на броя заразени във функция от времето, която е на онези сайт продължава да бъде експонента.

Иначе в медиите липсва информация за:
- температурата зависимост на разпространението - не знаем кой температурен диапазон му е силен и как ще му повлияе лятото и пролетта.
- има ли изолирани антитела в оздравелите и колко бързо мигат да се произведат в друго животно напр. кон или чрез генно инженерство.
-колко е изменчив щама и дали имунитета на оздравял преди месец е адекватен към щамовете месец по-късно.

Междудругото разглеждайки графиката виждам, че вече в Китай се е стигнало до излизане от експонентата - картинката е прикачена. Значи към момента в Китай се стига до устойчивост в броя заразени. Ако не се изпусне положението по някаква причина, ще се стигне до спад. Т.е. имаме положителна новина днес, "Драги зрители"!  :)

georgi64:
Источник  Grigor Lilov  Официално: от суперспециалист, политик, съветник на немското правителство, директор на специализиран в тази област институт:
.
===== "МНОГО ОПАСНА ЧУМА!" ======

Започнаха да оповестяват онова, която съобщих в моя пост преди повече от седмица, на 26 януари, когато информирах за Националния вирусно-бактериологичен център в град Ухан и случилото се там, довело до трагедията с изпусната генно-модифицирана чума с преносител създаден за целта коронавирус
==============================================
„Wir haben es hier mit einer sehr gefährlichen Seuche zu tun“
"ИМАМЕ РАБОТА С МНОГО ОПАСНА ЧУМА"
==============================================
.
.
Преди часове редица немски медии, вкл. и "тежката артилерия" на немския политически и бизнеселит - вестник "Ди Велт" дадоха гласност на изявлението на Карл Лаутербах
.
Кой е той?
Лаутербах е здравен експерт и депутат в Бундестага, професор по здравна икономика и епидемиология в Кьолнския университет, възпитаник на университетите в Дюселдорф, Сан Антонио и Харвард (САЩ), виден медик и д-р на науките.
Директор е на Института по клинична епидемиология и здравна икономика.
Член е на Експертния съвет по здравеопазване на немското правителство.
.
***********************************************************
"ИМАМЕ РАБОТА С МНОГО ОПАСНА ЧУМА"
е неговото изявление.
https://www.welt.de/…/Karl-Lauterbach-Wir-haben-es-hier-mit…
************************************************************
.
.
"Причинителят е по-заразен от очакваното. Не е ясно и доколко можете да разчитате на китайската информация." - предупреждава той.
"За засегнатото лице вероятността да умре или сериозно да се разболее е дори по-голяма, отколкото при различните опасни грипове", тревожи се професорът.
.
В свое интервю също днес президентът Тръмп заяви, че е затворил границите, защото не може да допусне огромен наплив от заразата да нахлуе в САЩ, увери, че се взимат и ще се взимат всякакви мерки и изрази увереност, че въпреки огромното предизвикателство Америка ще се справи със заболяването.

~~~~~~~~~
Моя бележка:
Както вече отбелязах в мой коментар под един от предишните ми постове по тази тема, истината ще ви се поднася на час по лъжичка.
.

georgi64:
Grigor Lilov
1 час ·
ГРАД УХАН, КИТАЙ
**** Излязоха някои плашещи данни, след часове бяха коригирани рязко надолу. **** Заразените само до 2 февруари са над 150 000, досега всеки пети от тях е мъртъв, а много, много и много хиляди продължават пътя си към отвъдното. А колко са недиагностицираните болни и умрели?... Не се знае!
.
На снимките е информационно табло в щаба в Ухан, който се бори с епидемията. То се поддържа от китайски медиен гигант - Tencent.
.
.
Ясно се вижда:
****** преди 5 дни, на 2 февруари приетите за болнично лечение са над 154 000, а умрелите досега от тях - над 24 000 или всеки шести човек. Поне половината от засега оцелелите заразени се борят отчаяно със смъртта;
***** впоследствие, часове по-късно данните са коригирани с пъти и пъти и пъти надолу. (цензурирани).
.
Tencent обеща да даде изявления по въпроса, но засега продължава да мълчи.
Информацията е от 2 февруари, но едва днес се промъкна през наложената блокада на всякакви съобщения и връзки.
.
За неприетите за лечение, както и за недиагностицираните болни и мъртвите сред тези категории данни няма. Но предположенията са за стряскащи с размерите си числа.
.
Както вече ви казах в един от постовете си: истината ще ви се дава по лъжичка за това заболяване на базата на генномодифицирана белодробна чума, изпусната случайно от Националния вирусен и Бактериологичен център в Ухан. На ден по лъжичка, за да не изпадне света в паника и да не срути световната икономика.
Получихте поредните капки действителни факти за ситуацията, за която ви информирам от десетина дни насам. Скоро ще последва и първата глътка от тях, а накрая - и цялата чаша с реалността.
.
Горките китайци! Дано този ужас най-сетне свърши!
Горко и на света, ако не се овладее епидемията и тя се разпълзи неудържимо.


Григор Лилов ли нещо раздува или ужаса си е пълен. :( :neznam: :eek:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version