Масов градски транспорт > Актуална информация

ПТП и инциденти

(1/452) > >>

UMSofia:
Хората наистина са много недисциплинирани, но не виждам и властите да противодействат на това. Много хора не знаят, че трамваят е с предимство на пешеходна пътека и остават много изненадани, като той не ги пропусне. Би могло КАТ, Общината, СОС и транспортните оператори да се понапънат в тази насока, колкото и да им е досадно. В нормалните държави хората изготвят информационни материали, видеоклипове, организират обучения. Тук от няколко години в Песите се върти едно клипче "За да е топло през зимата". Хората се научиха да натискат копчетата на вратите, може би е време да бъдат ограмотени и за пътната безопасност. Единствено в метрото имаше едно обучително видео за поведението на пътниците, което се въртеше по метростанциите. Ето няколко примера от цивилизовани страни:
Уест Мидландс, Англия
Единбург, Шотландия
Дъблин, Ирландия
Мелбърн, Австралия
Мелбърн, Австралия

София 70:

--- Quote from: bonbon on 31.12.2019, 11:19:31 ---

По БТВ казаха, че автобусът е бил спрян за проверка и в него не е имало пътници,а колата се е ударила в автобуса.
Проверка от кого? Хайка от контроли или пътна полиция, не стана ясно.

--- End quote ---
Няма за какво да става ясно за какво е спрял . Автобусът е на спирка . А това, че някой отзад си е мислил , че ехванал Господ за шлифера - ами хванал го е . Светла му памет на младежа , но не може да ми стане жал за самонадеяни пикльовци, които се правят на пилоти. Пълно е с такива - с купени книжки , с пушещи дизелчета , с музикални гърнета , тежки стойки в колата , лявата ръка на прозореца , въртят с длан волана , с цигара и телефон и най-вече с по-малко от година стаж като шофьори.

blagun:
Съдейки по пораженията на колата, по всяка вероятност момчето е било без колан и е излетяло в предното стъкло. Видео
Както и да спре автобусът - на редовна спирка или спрян за проверка, той е в джоба на спирката извън активните ленти, видимостта на 31-ви беше идеална. Ето го мястото.

Dimitar155:
Ман по линия 204 посока Дружба 2 е бил леко ударен/ужулен от кола на бул. България точно преди ул. Нишава. От лявата страна нямаше видими щети. Има една полицейска кола и две на контрол по транспорта.

emo:
Трамвай и патрулка катастрофираха на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Христо Ботев“

Трамваят май е 2051 по линия 10.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version