Масов градски транспорт > Качество на услугата

Лентите и забраната за ползване на първа врата, досадните съобщения за маски

(1/7) > >>

111:
Здравейте!
Не видях подходяща тема за това, та затова реших да направя. Предполагам на повечето от вас също ви е писнало от лентите с които са преградени предните части на автобусите и тролеите (в трамваите се отървахме от тях). Те са напълно ненужни. Уж да пазят водачите, а пък да струпат пътниците отзад. Това си е нарушение на ,,противоепидемичните” мерки, пречи на пътниците да спазват дистанция. Да не отваряме първата врата, пък нека се гъчкат на другите. Шофьорите отдавна имат право да се ваксинират, даже са ,, приоритетна група”, който го страх да не се зарази да се ваксинира. В голяма част от автобусите и във всички тролеи водачите имат стъкло, което напълно обезмисля преграждането на предната част. В Интуротата пък е някакъв кошмар, при тях винаги е трудно качването и слизането, а пък да не говорим като не се използва 1ва врата, а ако се качи детска количка, преминаването става невъзможно.
Как пък никъде другаде в Бг го няма това нещо?!?Скоро бях в Бургас - и първата врата се отваря и седалките всички се ползват, а където няма кондуктор шофьорите си продават билети.
Трябва да направим нещо, защото иначе няма изгледи да ги премахнат скоро. Кокошките от ЦГМ само пелтечат че нищо не можели да направят и това им било препоръчано от РЗИ-то.
Другият проблем е досадното съобщение за маските, което даже няма нужда да коментирам. Вместо да пуснат приятна музика на пътниците, те ни надуват главите със досадни съобщения. На шофьорите също им е писнало, но казват че ако го спрат или пуснат нещо друго ще ги глобят.

TRAMS SOFIA:
Ако толкова те е страх да се "буташ със много хора отзад" ползвай личния си автомобил, или ходи пеш. А ти не се замисляш, че ако водачите се заразят няма да има кой да кара и ще има открити коли. А и още нещо - от известно време има голям спад на пътникопотока.

nivanov:
Мен лично не ми е писнало въобще от лентите и не ми пречат по никакъв начин. По никакъв начин "струпването" на пътниците отзад не е в резултат от преграждането на първата врата - имайки впредвид общия капацитет на превозните средства липсата на 3 седящи + 1/2 правостоящи, общо 4-5, места въобще не може да доведе до "струпване". А за "приятната музика" не мисля че има смисъл да се коментират множеството причини поради които това е лоша идея. Също така темата по възможност да се преименува на нещо по-безпристрастно, например: "Мерките за борба с КОВИД-19 в превозните средства на МГТ" или нещо подобно ако не се изтрие като цяло.

Chezare:
Мисля, че темата "За обществения транспорт и не само" е подходяща за обсъждане на това.

111:

--- Quote from: TRAMS SOFIA on 07.04.2021, 19:30:31 ---Ако толкова те е страх да се "буташ със много хора отзад" ползвай личния си автомобил, или ходи пеш. А ти не се замисляш, че ако водачите се заразят няма да има кой да кара и ще има открити коли. А и още нещо - от известно време има голям спад на пътникопотока.

--- End quote ---
Не, не ме е страх изобщо, 90% от мерките в Бг са пълна пародия, а тази която конкретно коментираме е може би най безумната. Проста тази ,,мярка” противоречи на другите, които нареждат да няма струпване на хора, а дори и да няма много хора във превозното средство, на вратите пак става струпване. Водачите отдавна имат възможност да се ваксинират. Който не иска да се ваксинира вече си е негов проблем. Голяма част от тях са го и преболедували.

--- Quote from: nivanov on 07.04.2021, 20:00:53 --- А за "приятната музика" не мисля че има смисъл да се коментират множеството причини поради които това е лоша идея. Също така темата по възможност да се преименува на нещо по-безпристрастно, например: "Мерките за борба с КОВИД-19 в превозните средства на МГТ" или нещо подобно ако не се изтрие като цяло.

--- End quote ---
Ако има точен регламент каква музика е забранено да се пуска, няма да има кой знае какви проблеми. В Бургас има наредба да не се пуска чалга, гръцко и тем подобни. И се спазва, рядко има нарушители, но когато ги докладва някой веднага спират.
А темата мисля че е на точното място - според мен това нарушава точно ,,Качество на услугата” както се казва раздела.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version