Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Трамвайни обръщала/колела

(1/6) > >>

difian:
Започвам тази тема с едни конкурсни разработки за облагородяване на пространството при колелото на Автостанция Гео Милев. Трамвайното обръщало е пощадено от намеса, вероятно и по задание и по мислене на участниците, то е третирано като даденост, от която не могат да се отърват и до толкова....

Първа награда и специална награда - Нели Колева:Втора награда - Мила Александрова и Никол Христова:Трета награда - Аделина Първанова и Десислава Грозданова:Източник

Metan:
Каквато и зеленине да направят, все ще е по-добре от сега. Ако стане прекалено зелено и закътано може да го използват и за тоалетна. А защо точно "Градина на младоженците"?

difian:

--- Quote from: Metan on 22.04.2021, 16:46:41 ---Каквато и зеленине да направят, все ще е по-добре от сега. Ако стане прекалено зелено и закътано може да го използват и за тоалетна. А защо точно "Градина на младоженците"?

--- End quote ---
Преди около 10 години участвах в студентски пленер между УАСГ и Лесото, та едната задача тогава беше градинката при Раковски и Гурко, разговорно известна като Дома на покойника, но при нас по задание се водеше градина "Чайка".... Кажи ми защо е това име пък за нея?

ozzy:
Хубави са проектите, макар че не го виждам точно като място за сватба и младоженци. По-подходящо е да си е градинка, евентуално детска площадка. И е важно после да се поддържа, защото това е основният проблем - последващата поддръжка.

IKAR:
За всички градинки си има разговорни имена, различни от официалните. Примерно "градинката пред Кристал", "Попа", "Колоните", "Кръста", и т.н. За УАСГ един мой клиент преди години казваше: "Когато от ИСИ го направиха ВИАС, му казвахме ИСИ, а когато стана УАСГ, започнахме да му викаме ВИАС". Прави впечатление, че всички наградени проекти са на женски колективи, това е защото мъжете-архитекти предпочитат да проектират сгради.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version