Подвижен състав > Електробуси

„Доставка на 4 броя нови нископодови бързозарядни електробуси, доставка и монтаж

(1/6) > >>

pesho:
След намирането на средства за трамваи сега ще има и ел. буси. Този път аз не открих с какви пари се купуват. Те ще са 4 бр. с 3 зарядни. 2 зарядни ще са извън депото, а последната в него. Отново се търсят соло машини с кондензатор или батерия за минимум 20км. Цветовата схема както с хайгерите ще е същата.
https://app.eop.bg/today/180759

mgt:
Не, че е лошо, ама такива поръчки на мен ми звучат смешно за една столица с сравнително голям бюджет и съфинансиране от различни европейски програми. Освен това поръчката на такива единични бройки излиза по-скъпо.

blagun:

--- Quote from: mgt on 10.01.2022, 14:44:03 ---Не, че е лошо, ама такива поръчки на мен ми звучат смешно за една столица с сравнително голям бюджет и съфинансиране от различни европейски програми. Освен това поръчката на такива единични бройки излиза по-скъпо.

--- End quote ---
Това са остатъчни средства по европрограма, които ще се загубят, ако не се оползотворят. Не може в една поръчка да са 4 по европрограма и 15 - със средства на общината.

А какво стана с опцията за още 15 Higer, за които има резервирани инвентарни номера 5016 - 5030?

difian:
Вече ще може много чрез тъй наречените интегрирани териториални инвестиции, но да видим къде в България ще успеят да виреят тези неща... СО в момента е заета да скопи и Театър "София". Търсят да инвестират оттам, където с най-малко съпротивление може да се открадне най-много...

И да не ми изтриеш мнението, че не е по темата, има ли анализи, как са взели решението за закупуване, има ли променени условия спрямо досегашния ни опит с Песите!? Понякога да се загубят едни пари и да се вземат и да се хвърлят в кофата е едно и също. Разликата е в това, което писах по-горе - ако не се "усвоят" няма и да има откраднати, затова на всяка цена се случва всичко....

blagun:
Това,  което написа, за 4-те трамвая или за 4-те електробуса се отнася?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version