Метро > Метросъстави

Доставка на 8 нови влака за депо Обеля

(1/25) > >>

fizik:
Пусната е нова обществена поръчка за доставка на влакове за нуждите на линиите, обслужвани от депо Обеля.

Поръчката е съвместна с доставяне на влакове за депо Земляне на обща стойност 250 млн лв, от които 140 млн лв за влаковете за депо Обеля.

Влаковете трябва да са с дължина 81м и да са съвместими с наличното оборудване за управление и сигурност. Срок на изпълнение - 36 месеца.

Повече информация тук - https://app.eop.bg/today/257353

тролей №164 линия 2:
Броят ме навежда на мисълта, че се таргетират четирите нереновирани номерни състава, както и да се допълни с още няколко резерви. Логично предвид факта, че, при създалата се геополитическа ситуация, няма да можем да ги изпратим за реновиране в Русия, а пък да искаме да ги модернизира някой от ЕС - не знам дали някой би се навил за същата сума. Като бонус, ще позволи и бракуване на двата най-стари Русич, които трябва да издържат още 3 години, заедно с номерните.

Pesho1991:
Аз си мисля, че чичо Стоян ще направи врътката с това да може да се закупят още до 50% от стойност на ОП и да вземе още 4-8 влака(не знам дали ако е с обособени позиции става така) и да бракуват всички русичи без климатик. То си е мъка през лятото в тях, така че няма да е загуба. Да ги нарежат да им приберат частите и да ги ползват за ремонт на другите в движение.

AGENT 006:
Това са всички 81-740.2/81-741.2 от 2005 г., които са девет състава и не е реалистично, също както не е реалистично въобще да се пипат след като поръчката е само за осем композиции, а интервалите по линия 2 са абсурдни. Ясно е че се поръчват точно затова, да се освободят немодернизираните номерни и да се подсилят резервите и линия 2.

bagercho:

--- Quote from: Pesho1991 on 01.01.2023, 21:35:38 ---Аз си мисля, че чичо Стоян ще направи врътката с това да може да се закупят още до 50% от стойност на ОП и да вземе още 4-8 влака(не знам дали ако е с обособени позиции става така) и да бракуват всички русичи без климатик. То си е мъка през лятото в тях, така че няма да е загуба. Да ги нарежат да им приберат частите и да ги ползват за ремонт на другите в движение.

--- End quote ---

Никой няма да отпише така с лека ръка цели 9 влака, и то напълно годни за движение и сравнително нови. Не мисля, че чичо Стоян държи най-много на климатиците. Те си дойдоха чист бонус от страна на МВМ, защото ги внедриха серийно, от някой западен производител можеше и въобще да няма такива. Все пак оранжевите са от 2005, но сините са от 2009, което никак не е голяма възраст за жпс. Ако ще се бракува нещо в обозримо бъдеще, това ще са четирите останали немодернизирани номерни. А и вече мисля имаме еднозначен отговор на въпроса, дали договора ще бъде откаран докрай и тези четири номерни някога ще заминат за Русия - явно няма да заминат и е прекратен.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version