Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - tm0

Pages: [1]
1
Изтрити теми / Re: ПТП и инциденти
« on: 01.08.2019, 19:03:12 »
Днес в 14:40 ч. автобус от линия 304 (MAN SG262, 2144?) с пътници по П.Тодоров, в посока НДК.

2
Изтрити теми / Re: T6МД-1000
« on: 23.04.2019, 06:36:17 »
В настоящето по подобен начин се оправдават разходи и се представя на обществото.

3
Ние не ползваме често метрото и рядко слушаме съобщението, че при забравен багаж трябва да звъним на телефон. Има хора, на които транспорта с метрото е удобен, просто защото е директен или наземните линии са премахнати, във връзка с пускането на метрото. Те слушат по няколко пъти на ден тези досадни съобщения. Да не забравим да споменем, че нивото на звука във влаковете РЕДОВНО е прекалено високо. Дори и да слушаш музика, пак ти се втълпяват тези съобщения. Резултат има - ежедневно има "новини" за забравен багаж някъде си. При това разни медии ги тиражират.
Спрете да губите времето на пътниците с извънредни реорганизации на градския транспорт. Да не пишем, че  от градската дебилност си нямат и идея как да направят В МОМЕНТА реорганизация. Този, който трябва да разреши смислена промяна не е там, а на някоя вила или в хотел с любовницата си. Те ползват пожълтели листа със случили се някога подобни маршрутни изменения.
Вие не знаете колко време струва на пътник една изгубена кола, защото ползвате личен транспорт. Ако има бърза връзка между позлатения център за градска мътилка и откачалките, които уж пазят от нещо си, ползвайте я да кажете на ватмана/шофьора: от съобръжения за сигурност няма да спираш на тази спирка, за което ще уведомиш пътниците и ще има зелена вълна превозното средство да бъде изтеглено максимално бързо от застрашения район. Ето това последното е пример за смислена организация.

4
За разписанията на трамвайна линия 6 - ремонтираха още един участък от трасето, могат да се развиват безопасно  високи скорости. Гледам разписанията и не виждам нищо нередно в тях. След Клокотница се позволява 2 минутен реверанс, плюс 3 минути допълнително за делник. Вратите могат да се отварят/ затварят при непълно соряло превозно средство и да се потегля внимателно така. Какво повече искате? Как да стане по-бърз този транспорт, ако не са стегнати разписанията? Трябва да има разбирателство между колите по 7, 6 и 1 трамвайни линии - да не си пречат и да пускат закъснелите.
Напишете вашите разписания за трмавай 6 тук.

5
Браво. Няма нужда от чуждестранни проучвания за незнам-си-колко $, няма нужда от скъпо платен безполезен щат - ето така се правят нещата. От ЦГМ могат да питат децата в предучилищна възраст, за да научат как се изписват на спиркознаците думичките bridge, stadium, square. Хайде сега по пет реда, с моливче, изписана всяка. MAHALA DJIULNITSI; MOSTA CHAVDAR :laugh:

7
Късни новини на 23'25" (необходимо е време видеото да буферира, за да можете да го превъртате).
Темата - завод за ремонт на метровлаковете в Обеля.

8
Случайно попаднах на един зловещ репортаж за наклонения блок 193 в кв. Банишора. Това е общежитие. Какво е в момента положението там. Останаха ли да живеят хора? Чакали се средства от общинския бюджет от години.
Отвреме-навреме се разразяват разни скандали на семейни начала...

9
http://bnt.bg/bg/news/view/79469/otkriha_li_bojestvenata_chastica
Огромен научен успех. Учени от ЦЕРН обявиха, че са открили нова субатомна частица, която може да е Хигс бозона, наричан "божествената частица" заради ключовата си роля във формирането на Вселената.
Изследователите преследват неуловимия досега Хигс бозон вече 45 години, за да разберат как атомите придобиват маса. Откритието е от изключителна важност за разбирането на Вселената.
В този час петима водещи физици дават пресконференция в Европейската организация за ядрени изследвания край Женева. Те трябва да обяснят резултатите от работата на два екипа от така наречени Хигс ловци в ЦЕРН.

http://www.bnews.bg/article-53718
Учените от Европейската организация за ядрени изследвания (CERN) обявиха на очакваната с трепет конференция на физиците в Мелбърн, че са открили нова частица, чиито свойства са последователни с тези, които се очакваше, че принадлежат на Хигс бозон.
Съществуването на "божествената частица" беше обяввено от ръководителите и на двата екипа - CMS и ATLAS. Така откритието беше потвърдено от два независими екипа, които анализираха данни, получени по различен начин.
Научното тъсене на частицата отне на човечеството половин век.
Съществуването на Хигс бозон е предположено от Питър Хигс и други теоритични физици през 1964 г. и е ключов в Стандартния модел – цялостната теория за функционирането на вселената, разработен от Айнщайн.
Присъствието на 83-годишния днес Хигс на представянето на резултатите бе особено трогателно. Той се просълзи, докато учените обявяваха откритието. Ученият има шанса да е от малцината теоретични физици, доживяли доказателството на теорията си. А изпробването на тази бе осъществено с невъобразимо сложни и скъпи експерименти.
Днес обаче, вече имаме основания да смятаме, че именно тази частица е придала маса на Вселената след Големия взрив преди 13,7 милиарда години и е направила възможни образуването на звездите и планетите и появата на живот.
Доказателството за съществуването на Хигс бозон е най-големият напредък от десетилетия насам в разбирането ни за това как работи вселената.
Това е само началото на изучаването на "божествената частица". Изследванията ще продължат в Големия адронен колайдер до ноември тази година. След това ще има дълга техническа пауза от 20 месеца и към края на 2014 ще заработи с енергия, близка до максималната възможна за техниката, от 14 TeV (14*10¹² електронволта).

10
Разни / За шистовия газ
« on: 11.09.2011, 13:06:10 »
Здравейте съфорумци! Получих едно писмо във връзка с много сериозен екологичен проблем, който може да настъпи в България. Моля, ако прецените, да се подпишете в петицията, ето и информацията:

Quote
Изключително не харесвам спама под всякаква форма и нещо различно от имеил несвързан с туризма и пряката ми работа в Кипърските авиолинии директно отива в коша, дори без да е прочетен, но, ще си позволя да ви пратя този имеил, за да ви запозная с някои аспекти, които имат пряка връзка с туристическата дейност в България. Позволявам си да го направя, тъй като смятам, че интересите на нашето общество и здраве стоят над официалният бизнес протокол.

Пиша Ви по един изключително тревожен повод, като се надявам да получим подкрепа и съдействие от всички заинтересовани за опазването на здравето и бизнеса в района на Североизточна България. Става въпрос за добиването на шистов газ по метода на хидравличното разбиване на скалите на територията на страната. Тази тема умишлено не се разисква в медийното пространство, за да може необезпокоявано договорът за проучване с американската фирма "Шеврон" да бъде подписан. Методът за проучване и добиване на шистов газ води до катастрофални последици за околната среда, здравето на хората и унищожане на всякакъв поминък в района.

Моля Ви да отделите само десетина минути, за да се запознаете с филмите, които отразяват последствията от добива на шистов газ в САЩ. Това ще даде отговор на въпроса Ви какво ще се случи с туризма първо по нашето Черноморие, (очаква се в най-скоро време "Шеврон" да започне проучване за шистов газ в региони Добрич, Разград, Шумен и Варна), а впоследствие и на други места в страната.

В момента във Фейсбук има сформирана група с над 21 000 члена. Това, което правим, е да организираме протести в различни градове на страната, както и да се опитваме да разпространяваме информацията за добива на шистов газ, тъй като 90% от обществото няма представа за предстоящата опасност. Също така сме внесли Декларация против добива на шистов газ по метода на хидравличното разбиване в Парламента и Министерския съвет. Бихме били благодарни за всякаква подкрепа от Ваша страна на нашите усилия.

Линк към филмите за шистовия газ:"Газланд" (филмът е в 10 части)

http://www.youtube.com/watch?v=jUzxnQiFvyc
Документалният Филм на режисьора Джош Фокс "Газленд" (GASLAND, 2010) показва ужасяващите последици от добива на шистов газ в САЩ. През 2011 г. филмът е номиниран за наградите "Oscar", "Emmy" и "WGA Award", а през 2010 г. е спечелил награди на "Big Sky Documentary Film Festival", "Environmental Media Awards", "Sarasota Film Festival" и "Sundance Film Festival"

Линк към филма "Суровата истина за "Шеврон":http://www.youtube.com/watch?v=6eBhbZLENrg&feature=player_embedded

В Еквадор, фирмата, която иска да проучва за наличието на шистов газ у нас, е осъдена да заплати 8,6 милиарда долара за причинени екологични щетиЛинк към сайтове с информация за шистовия газ:http://www.zonabg.com

http://shalegas-bg.eu

Линк към групата във Фейсбук

"Ние сме против Българският Чернобил - добива на шистов газ"

http://www.facebook.com/groups/ecobg

Благодаря ви за отделеното време

11
Днес с колегата Т1000 се разходихме по трамвайното трасе. На места изглежда плачевно... Качих и малко снимки в галерията. Може да организираме анкета - какво е междурелсието на определени места :D


12
Изтрити теми / 435
« on: 11.05.2007, 20:00:28 »
България 1300 или София 100 е?

Pages: [1]