На мен ми харесват Левски Г, Студентски град, някои микролокации в Хаджи Димитър и Дружба - до езерото, стига да ги нямаше цветните например. От по-престижните само Изток, Изгрев, около Токуда и бившето София Ленд.
От скоро живеем близо до Младост и Дружба. Ами повече ходя в Дружба, Младост ми опротивя от както повечето близки бизнеси и магазини са в него винаги предпочитам да отида да пазарувам в Дружба вместо в Младост. Там улиците са по-широки, по-добре се справят с пътникопотока, има повече зеленина сякаш, а в Младост всяко зелено петно цъфва строеж. Освен това до младост трябва да хващам автобус 4, който е много на рядко или друг селски до метрото на ИЕЦ и от там да се връщам в обратна посока, като за Младост 2, 3 и 4 трябва да се сменя едно метро с друго на МС Младост 1.

Та много по-удобно ми е от ИЕЦ да си пазарувам в Лидъла на МС Искърско шосе или с 8 да отида до Дружба и от там с 204 до Кауфланд в Дружба.
Проблемът на Дружба е населението от предимно white trash и цигани. Ако нямаше цигани частта на Дружба при езерото бие Младост по всичко - транспорт, достъпност, велоалея, интермодалност. Велоалеята по Искърско шосе е супер, наоколо все още не е супер уплътнено, а интермодалната МС Искърско шосе свързва метрото с влак и летището.
Левски Г ми харесва заради все още съществуващото разстояние между блоковете. Уви и там силно намалява, след метрото не ми се мисли какво ще стане.
Иска ми се и нашите квартали с панелки да бяха като тези, които видях в Прага - там има застроявяне, но не така хаотично и навсякъде, все още има големи зелени площи. По Искърско шосе всичките бивши заводи и пустеещи земи, част от които са се превърнали в зелени петна ще бъдат застроени.
В Кръстова вада често ходим на гости, ами за мен това е квартал тип луксозно гето. Скъпо, а наблъскано, роб си на колата, защото транспортът не е редовен или е далече.
Като се замисля повече ми допада Източна София, но и аз повече я познавам.