История > История на превозните средства
Нископодови автобуси
blagun:
Сега много се говори за нископодовите автобуси. Това е изискване при обществените поръчки.
А спомняте ли си старите Икаруси? За последно съм ги виждал в началото на 80-те по автобус 1. Последната им врата беше широка и най-задната им част беше нископодова. И това - преди 35 години!
difian:
--- Quote from: blagun ---Сега много се говори за нископодовите автобуси. Това е изискване при обществените поръчки.
А спомняте ли си старите Икаруси? За последно съм ги виждал в началото на 80-те по автобус 1. Последната им врата беше широка и най-задната им част беше нископодова. И това - преди 35 години!
--- End quote ---
За кой модел става въпрос-180 ли?
blagun:
--- Quote from: difian ---За кой модел става въпрос-180 ли?
--- End quote ---
Мисля, че да. Ето една снимка тук
От полуотворената задна врата на това моделче се вижда, за какво става дума - само едно ниско стъпало.
Ivo:
Возил съм се на единичният вариант на Икарус 180-Икарус 556 мисля че се водеше.Само допреди 4-5 години в Пловдив се движеше един такъв.Много обичах да се возя на него,беше с 2 ръчни врати,и изглеждаше в много добро състояние.Отвътре седалките са му като в сегашните Икаруси,имаше и кондукторски стол с масичка.
Всъщност шасито (рамата) на Икарус 180 и 280 са почти еднакви разликата е в коша (каросерията).Икарус 180 е с двигател РАБА Д 2156,като при Икарусите с инв.номера 34ХХ и 38ХХ.
CKD:
Май "Икарус" от 1908 г. насам слагат на автобусите си само двигатели Раба Д2156. Това обяснява много неща...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version