История > История на превозните средства

История на софийския трамвай

<< < (2/284) > >>

DEUTSCH:
Искам да ви попитам атракционните трамваи от 1928 и отпреди за какво ги ползват и кога?Аз знам че са на 1 софийска фирма.

Repcho:
Използват се когато някой ги наеме за атракционни пътувания. Фирмата собственик е "Столичен електротранспорт"

Balkanton:
Малко снимки на прототипа на Комсомолец, чието официално пускане в експлоатация е било на 31 декември 1958 г. Интересното при него е, че пантографът е в задната част, докато при серийните Комсомолци е отпред, както и имат опростен дизайн. Последната снимка е на някакъв уникален трамвай, №101 произведен в един брой (?) пак по това време. Той и Комсомолците се виждат на следната снимка, подредени по инв. номера отляво надясно:

Vladimircho:
Да попитам макар че малко извън темата, на мен ли така ми се струва или Консомолците и Дювагите имат общи черти в екстериорния дизайн на кабината за управление. ;)

Ivo:
Брей брей, много красиво и изпипано изглежда-Много хубаво са ги правели навремето-с вентилация, уредба за съобщаване на спирките, пускали са музика вътре, меки тапицирани седалки...А вентилацията сигурно е била много модерна за времето си и лятото е вкарвала свеж въздух вътре през духалките. Жалко че по-нататък са спрели да слагат такива екстри при нататъшното производство.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version