Общ форум > Представяне
Правила за качване на снимки в галерията
Nicky:
--- Quote from: difian ---Ти преекспонираш думите ми
--- End quote ---
Преекспонирането на думи не знаех, че е възможно, виж за преувеличаване бях чувал
--- Quote from: difian ---а и да не съм аз най-важният, че ще се съобразяваш с мен.
--- End quote ---
Това не го разбрах
--- Quote from: difian ---Това е лично мое мнение, че сме презадоволени с всякакви кадри и вече всичко омръзва, след като всеки ден имаме по 10-20 от все познати места.
--- End quote ---
Кадри предполагам говориш за снимки, а не за хора. Иначе аз не качвам по 10-20 (същото се отнася и за другите хора, които пускат снимки на трамваи). Да не забравяме, че и снимките на трамваи спрямо тези на автобусите са почти два пъти по-малко в галерията, по темите разликата става по-голяма. Освен това, за жалост, трамваите минават засега все още по познати места и по селата те просто липсват.
--- Quote from: difian ---Има една група от хора, които правите отлични като качество и композиция снимки и друга, която снимат, без да са си настроили функциите и просто качват. И накрая имат нахалството да изявяват претенции, без да осъзнават, за какво става дума, и да имат и грам самокритичност.
--- End quote ---
Това се надявам да не се отнася за мен - от известно време си снимам на М или S, те ако не си настроя апарата, в най-добрия случай ще видите едно голямо бяло преекспонирано нещо. Също не мисля, че проявявам нахалство, не мисля, че само при трамваите нещата са такива каквито ги описваш, но просто при този вид превозни средства има най-голямо ниво на неприязън от всички видове публичен транспорт. Освен това самокритиката си я оставям за себе си, не е необходимо да я споделям с когото и да е било.
ПС: И това мнение не е заяждане, просто е форма на устояване на личните ми разбирания
KRAKOMOBILA:
Nicky - мисля, че Дифиан не говореше за теб.
А за всички като цяло ще кажа: Ако не ви харесват тези правила - просто не качвайте снимки.. Защото ако не ви харесват явно не сте дорасли да правите прилични кадри. Това са основните правила във фотографията като цяло които трябва да се спазват за да може една снимка да се нарече снимка.. Иначе са просто някакви механично заснети изображения.. Та - момчета давайте да гониме качество, а не количество. А ако мислите, че това са завишени правила - пробвайте да качите снимки на трамваи в www.railpictures.net или друг подобен сайт.
difian:
Аз, както казах, изразявам личното си мнение. И Кракомобилът правилно ме е разбрал. И, за да няма повече обърквания, направо да кажа имена в прав текст. Визирах Снайпера, които беше качил отвратителни снимки и видиш ли го домързяло първо да си настрои новият апарат. За мен това е несериозна постъпка. Има и редица други, снимащи редовно с телефони или качват отвратителни кадри, това говори за грам грамотност и уважение. Дано със съветите и правилата от тази тема, по-рядко сме свидетели на подобни неща.
KRAKOMOBILA:
Аз предлагам да има и някакви правила за снимките пускани във темите на форума.. Всички снимки приличащи на лайна да се считат за спам и потребителите да се санкционират... :angry:
emo:
Чак наказания не, просто ако сн имките не носят някава ценна информация да се изтриват.
Между другото от галерията все пак е изтрита една много важна снимка на Васко - автобус 2525 точно след завръщането му от Омуртаг със счупено предно стъкло. Това си е ценна снимка.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version