История > История на превозните средства
Реставрация на исторически трамваи!
NiGhtPiSH:
Има ли някакви планове за реновиране на класическите трамваи като Комсомолец, Република и Breda? Страшно ми е интересно да видя някоя от тези машини работещи. Ако такова нещо бъде направено и мотрисите бъдат пуснати в експлоатация ще бъдат голяма атракция. Всички Софии 70 са бракувани, но има ли останали ненарязани бройки?
difian:
--- Quote from: NiGhtPiSH ---Има ли някакви планове за реновиране на класическите трамваи като Комсомолец, Република и Breda? Страшно ми е интересно да видя някоя от тези машини работещи. Ако такова нещо бъде направено и мотрисите бъдат пуснати в експлоатация ще бъдат голяма атракция. Всички Софии 70 са бракувани, но има ли останали ненарязани бройки?
--- End quote ---
За тази цел в Красна поляна има захвърлени и ръждясващи в ужасно състояние скелетите на няколко мотриси(има Комсомолец и Република, но за по-старите ще те излъжа, защото доста и приличат).В Трамкар има една мотриса, една 551(прилича на възстановения 92) и едно товарно ремарке не знам дали още киснат също.София 70, запазена именно за експонат е 174, който ръждясва отпред, но на него задницата е от София 65.
tiristor:
Ами те сега работят по една Бреда в Трамкар, която и преди си беше в доста запазено състояние.
Иначе за реставриране бяха определени един куп вагони навремето - Републиките 238, 239 и техните вагони 538 и 544, Комсомолец 719+1019, Космонавт 963 (който един ден изчезна безследно от депото Красна поляна), София 666 (която също изчезна от Банишора, но стана кафене някъде около Ботевград), София 70 174 и още някои екзотики като ремонтна кола 601 (известна още като Графинята), вагон Шарл Лероа и май това са.
За съжаление никой не се грижи за тия вагони и реставрацията им клони към 0. Определено може да се каже, че селянинът от Драгоман е по-вероятно да реставрира своята придобивка 746, отколкото от Красна поляна да хвърлят пачки по 174.
София 70:
--- Quote from: tiristor ---Ами те сега работят по една Бреда в Трамкар, която и преди си беше в доста запазено състояние.
Иначе за реставриране бяха определени един куп вагони навремето - Републиките 238, 239 и техните вагони 538 и 544, Комсомолец 719+1019, Космонавт 963 (който един ден изчезна безследно от депото Красна поляна), София 666 (която също изчезна от Банишора, но стана кафене някъде около Ботевград), София 70 174 и още някои екзотики като ремонтна кола 601 (известна още като Графинята), вагон Шарл Лероа и май това са.
За съжаление никой не се грижи за тия вагони и реставрацията им клони към 0. Определено може да се каже, че селянинът от Драгоман е по-вероятно да реставрира своята придобивка 746, отколкото от Красна поляна да хвърлят пачки по 174.
--- End quote ---
От Мартин , този , който кара МАН- а знам , че в Трамкар има две мотриси , по които се работи.
Ivo:
Добре,де а не може ли след като на този етап тези вагони не са в движение,поне да организират един музей,лично на мен ще ми е много интересно да разгледам тези вагони,никога не съм ги виждал,освен от ТМ11,ама оттам почти нищо не се вижда.Сигурен съм,че ще има и други хора на които ще им е интересно да се качат в тези вагони да ги разгледат.А пък дано някой ден да се намерят средства да се пуснат отново в движение.Някой от вас случайно да разполага със снимки на тези вагони?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version