Author Topic: Какво сънувахте?  (Read 113033 times)

Offline 503

• Запален по ГТ
  • Любима линия: 11 Илиянци-Княжево
    • Skype Me™!
    • View Profile
Re: Какво сънувахте?
« Reply #420 on: 05.04.2025, 10:18:21 »
Сънувах, че виждам 508 за пръв път след аварията му. Още беше с много наклонен пантограф. Реших да не се качвам, а само да го снимам. Когато тръгна от светофара измина няколко метра и целият се разпадна. Вече нямаше нищо. Само разсипани части.  А пътниците и ватманът слязоха и започнаха да събират частите. :1eye:

Offline Константин

• Запален по ГТ
  • Фен на тролейбусите и автобусите Икарус.
    • View Profile
    • Email
« Reply #421 on: 05.04.2025, 11:47:38 »
Дано този сън не се сбъдне.
Аз сънувах,че са пуснали двуетажния Неоплан по линия 111.  :eek:
Моята транспортна галерия в flickr:
https://www.flickr.com/photos/202872727@N04/

Ikarus 280.92T GANZ инв. номер 2915

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #422 on: 01.07.2025, 10:42:44 »
  Тази сутрин сънувах, че са направили едноколовозна  трамвайна линия  от бул.Янко Сакъзов, през улица Сан Стефано към Орлов мост. Движеха се T6A5, които бяха скачени гърбом. Наблюдавах отдалеч, но някак си много се клатеха по линиите,  което ми се струваше странно. И тогава един такъв състав ме наближи и от него звучеше дрезгавият вой и дрънчене на всяка средностатистическа София :D :rolleyes: Изпитах задоволство и много се смях.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
« Reply #423 on: 27.04.2026, 11:09:24 »
Тази нощ сънувах, че се разхождам по булевард Св. Климент Охридски и слагат нов релсов път в платното на бившето трасе. Новото трасе, което полагаха няма настилка, а е с траверси и баласт, като също така сънувах, че между ТУ и МС Г. М. Димитров тротоара до линиите са го издигнали, част от трасето е в тунел, а отгоре градинка и пейки, като място за гледка към булеварда. При ЛТУ разкопаваха, а при спирка ТУ вече бяха положили релсите. Струваха ми се, че бяха 1435 мм.

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
« Reply #424 on: 14.05.2026, 02:08:45 »
Ония ден сънувах, че от бул. 8-ми Декември до обръщалото в Дървеница асфалтират по протежението на релсовия път, но оставят старият релсов път. По КО се движат линии 2, 9,15 и 18, като има S-ка при МС Г. М. Димитров. В съня ми присъства недостроен релсов път по бул. 8-ми Декември, който започва малко преди стеснението и е по средата с асфалтова настилка, след стеснението минава отдясно на булеварда откъм Студентският парк, а от тази страна има ограда и много пораснали дървета, както и отляво, няма стеснение и недовършен строеж. На кръстовището при бул. св. Климент Охридски и  бул. 8-ми Декември откъм ЛТУ видях трамвай по линия 2. В съня ми се говореше, че трасето до Г. М. Димитров е временно, докато се реши откъде ще минават трамваите, за да отидат центъра. След бул. 8 декември трасето се движи по стария релсов път, който се е използвал преди 2004.

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
« Reply #425 on: 20.05.2026, 14:14:22 »
Сънувах, че съм в '65 в кв. Лозенец, но не в София, а в Западен Берлин, а кв. Лозенец на изток от бул. Черни връх е в Западен Берлин. В съня ми там гората около Семинарията и факултетите в квартала я няма. Аз чаках 10-ката на спирка ул. Милин камък, на електронното ми табло показва, че ще дойде след две минути, но така и не идва. В съня ми трамваите по 10-ката са си нашите стари познайници от серията Т6А2 със софийската окраска. Сънувах, че берлинската стена е по протежението на бул. Пейо Яворов, Вапцаров и Черни връх. Впоследствие решавам, че понеже трамвая няма да дойде решавам да тръгна към Енергопроект, но си отварям телефона и гледам картата на deepstate.ua и гледам как през зимата и пролетта на 2015 силите на Азов си връщат селата на изток от Мариупол до границите с Русия, и дефакто югоизточен Донбас спира да бъде руски.
« Last Edit: 20.05.2026, 14:20:47 by Stanislav_07 »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #426 on: 27.06.2026, 13:10:07 »
Особен сън на тема тролейбуси в София - сънувам че чакам тролей номер 5, и даже нарочно съм погледнал на картата на Bpilot предварително, защото искам нарочно да се кача на Зиу  :rolleyes: Тролеят идва, обаче по някаква причина не може да спре до бордюра, а спира по средата на булеварда, аз се юрвам и влизам през първата врата. Вътре е пълно само с китайци, всичките с големи раници. Аз искам непременно да седна на последната седалка до вратата, която е завъртяна с облегалката към прозорците и краката ти са към салона (такава в Зиу няма, а само в Икарус). Разбутвам китайците, които почват да протестират защо ги бутам, накрая се добрах до седалката и седнах, но чувството беше странно, седалката беше адски ниска и бях свит на хармоника вътре. Някаква китайка срещу мен ме погледна много критично, и без да каже дума избяга, след което се събудих.  8)

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #427 on: 23.07.2026, 08:39:45 »
  Тази сутрин сънувах две неща: Стоя с една колежка от работата в нейната стая на 9 етаж, от която се вижда МС Младост 1. Както разговаряме, по включеното радио загърмява гробовен женски глас: "По неустановени причини се спира движението между метростанции с номера 14 и 15. Умоляват се гражданите да запазят спокойствие и да използват наличния наземен транспорт! Повтарям: Умоляват се гражданите..." А ние с Нина се споглеждаме учудено и коментираме, че всички станции са с имена, а не с номера.
  А пък другият ми сън беше, че трамвайната линия 27 се движи по маршрута на автобус 27. Разбира се пътувам в 4027, от лявата страна, където имаше двоен ред седалки. Вътре се чува мъжки глас, който съобщава спирките. Пред мен на двете седалки пътуват сестрата на баба ми и нейната снаха и всички сме тръгнали към Кътина.  Говорим си весело, а сестрата на баба ми казва: "Анчето и Гошо са със следващият трамвай"...

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
« Reply #428 on: 30.07.2026, 08:37:55 »
Вчера следобед сънувах, че Джони Синс кара Татра Т6В5 между София и Варна, но в случая се беше разменил с друг ватман в Разград, където живея в съня си. Той отвори и затвори няколко пъти трамвая на спирката, даже беше отворил в движение и един чернокож беше слязъл от трамвая, докато един индиец не успява да се качи в трамвая, след Разград в посока Варна кара с бясна скорост. Звънеца за втората врата беше на тавана, и имаше старинни чугунени орнаменти. Също е този сън сънувах, че исках да отида в София, и оттам да хвана автобус за едно село в София област, където живеят майка ми и сестра ми.

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
« Reply #429 on: 29.08.2026, 13:32:44 »
Преди 3 години сънувах,че спирката на Семинарията в посока центъра е след кръстовището и минават трамвайни линии-9,10,13,16.Спирката е с логото на СКГТ и на спиркознака намирам стари снимки с трамваи.

10 години по-късно и наистина има линии 10 и 13. Част от този сън е реалност

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
« Reply #430 on: 02.09.2026, 14:53:31 »
Сънувах, че съм на инспекция на ремонта на линиите по Мария Луиза, отивам на спирката спри трамвайното обръщало на надлез Надежда, обратният завой беше доста широк, там имаше джоб за автобусите. Имаше два спиркознака, като там всички автобусни линии бяха обозначени в жълто, и спирките, също, но беше на моменти толкова светло това жълто, че нищо не успях да чета. Хващам автобуса 101, който трябва да ме отведе към Подуяне, но се оказва на бул. Арсеналски до мола, оттам слизам където навремето спираше 102, бяхме с моя приятел Алекс 101, после пресичаме булеварда, и тръгваме към Семинарията да хвана 120,  и чакам на кръстовището, вместо да мина към подлеза при Хемус, и покрай мене минава трамвай Татра с номер 2058 отзад, после не знам как се качвам в този трамвай, защото не се качвам на спирката, която беше преди кръстовището, а съм от другата страна на кръстовището. Даже не успявам да мина от другата страна на бул. Черни връх откъм хотела. Там друга девятка в посока центъра спира, но там са познатите червени татари по линия 22, но са тесни, и викам че ни трябват широки и високи трамваи, защото има високи хора, но мои съученици от гиммазията си си мислеха, че наш висок съученик трябва да се смали,но знам как се озоваваме в трамвая. Сънувах, че в трамвая, който отвътре изглежда като новите метровлакове за Букурещ, и имаше табела колко спирки остават, а от западната страна на бул. Черни връх няма паметник, парк и горичка, а само къщи, като в двора на едната малко преди Маринелата имаше половин Татра, заварена на жълто ремарке, което отстрани има платформа с жълта заварена ракета, но трамвая вместо да продължи към Хладилника, зави надясно към Маринелата, като трябваше да заобиколи Лозенец, и да обръща на Козяк, на посолството, което го нямаше в съня ми, а около булевард Баучер, който завиваше наляво към Козяк имаше парк откъм Лозенец със сгради, приличащи като онези по бул. Унирий в Букурещ. Слязох, и видях, че в двора на храма Въздвижение на честният кръст Господен или бившата свети Мина я няма, там има двор, който се разкопава за обръщало, няма трасе за Джеймс Баучер. Има линии само за хладилника и хотел Хемус с широчина 1009 мм. По план в съня ми линията за 1009 мм. се премахва по цялото протежение, но ще се строи ново обръщало и трасе по Джеймс Баучер за Семинарията с паважна настилка, шумоизолация, и с широчина 1009 мм. междувременно докато гледам строителният процес, едно дете с колело минава и ме нарича дума, която не ме описва по никакъв начин, после идват децата ме обграждат, започват и те да я крещят думата, идват родителите им, едните с коне и пушка, като единия белогвардеец е на кон и стреля по мене, падам без да усетя, че куршума минава през главата ми, ставам, но нищо ми няма, но след това идват танкове и военни камиони покрай мене, започват да се стрелят мъжете, после ме застрелват и умирам. Впоследствие разбирам, че във финалните кадри на филм, в който се казва, че войниците идват за защитят демокрацията в България, и така до края на 2000, когато войната приключва. Линията по Черни връх се запазва след войната със старото си междурелсие, но има обръщало и линия по Джеймс Баучер с широчина 1435 мм. Впоследствие осъзнавам, че съм бил в 1989, а в плана за обръщалото и линията по Джеймс е от 1930-те. В плана, и в момента на строежа линиите за едноколовозното обръщало идват от бул. Черни връх откъм Хладилника, но от Баучер няма релси за обръщалото. В съня си мислех, че съм в 2026, защото много неща имаше там, после все едно се озовавам в Букурещ, а накрая все съм в Москва 1989, но само където там накрая комунисти и белогвардейци се бият. Много луд съм имах този следобед.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #431 on: Today at 09:03:12 »
  Тази сутрин сънувах, че под надлез Надежда на мястото на трамваите надземно се движи метро, което спира на Триъгълника. Пътувах със зелен Русич, а когато спряхме на Триъгълника и трябваше да слезем, под всяка врата беше сложена грубо скована дървена стълба с четири стъпала. Някаква жена при слизането възкликна "Ама тези влакове били толкова високи и големи, чак ме е страх да ги гледам отблизо!", при което машинистът, който беше на перона и отговори, че това не е влакчето на Мини Маус от шоколадовите яйца за деца, а истински влак...