Всъщност как доставиха Шкодите? Връзката вече беше прекъсната когато дойдоха?
На секции и на платформи, теглени от камиони.
А откъде? Кривата към жп спирка Обеля и четирите коловоза за какво са?
Почва още от гара Волуяк. Линията оттам до Централна гара е двупътна, но има и трета линия, вдясно посока София, която върви успоредно на другите две до моста на реката преди спирка Обеля и веднага след моста, точно преди спирката, завива надясно, минава зад нея и влиза в територията на Метрополитен. Останалото се вижда от на Митко картата. Така си беше още през 80те - 86та вече беше направена и чат-пат се появяваше малък товарен влак с 51ва или 55та серия.
Изображението, което съм изкарал е от
OpenRailwayMap, поне аз не знам как да дам връзка към конкретното място, та трябва да си приближите ръчно. Картата се поддържа постоянно актуална, вкл. е отразен участъкът в ремонт по Мария Луиза в момента.
Връзката към метродепото е прекъсната в момента, но на коловозите, без да следя редовно и напоследък, съм виждал товарни вагони. Там има логистични складове и митница и ако няма промяна, има за какво да си се ползват редовно. Тупикът е достатъчен за маневра на локомотив, ако е бил на чело, но към релсите в депото в настоящия момент няма как да се заходи.