Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1607421 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #7720 on: 19.08.2026, 19:34:14 »
Малко кръстовище, предимството на слона, класика. Конкретно това кръстовище е доста проблематично, защото насича правата и е малко и не се учудвам, че се е случило там.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #7721 on: 19.08.2026, 19:34:35 »
Голям почитател вземам да ставам на водача на 2801 първа смяна - в рамките на един месец за ТРЕТИ път ме засича и за една бройка да ме удари по разнообразни начини в един и същи участък по 82 - най-общо казано около надлез Надежда при левия завой, до кръстовището при трамвайното и тролейбусното депо - и го прави минавайки или на червено, или преустройвайки се неправилно, или вършейки други тъпотии с пълна газ и рязко спиране - подозирам, че за возене също е страшно "приятно" и най-вече - "безопасно".
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #7722 on: 19.08.2026, 19:52:30 »
Само в салона ли се монтираха камери в градския транспорт? Имам спомен, че анонсираха как камери от возилата на ГТ ще следят и трафика, като би трябвало да следят и за поведението на водачите?

По-горе примерът с автобуса на МТК може да се види абсолютно всеки ден при движение из града от водачи на различни превозни следства, които се чувстват твърде комфортно да минават преди/след позволената фаза.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7723 on: 19.08.2026, 21:49:27 »
Голям почитател вземам да ставам на водача на 2801 първа смяна - в рамките на един месец за ТРЕТИ път ме засича и за една бройка да ме удари по разнообразни начини в един и същи участък по 82 - най-общо казано около надлез Надежда при левия завой, до кръстовището при трамвайното и тролейбусното депо - и го прави минавайки или на червено, или преустройвайки се неправилно, или вършейки други тъпотии с пълна газ и рязко спиране - подозирам, че за возене също е страшно "приятно" и най-вече - "безопасно".
Светофара за идващите от трамвайното депо светва ЧЕТИРИ секунди по-рано , спрямо тези идващи от тролейбусното депо . 
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #7724 on: 20.08.2026, 14:04:45 »
Светофара за идващите от трамвайното депо светва ЧЕТИРИ секунди по-рано , спрямо тези идващи от тролейбусното депо .

И това какво общо има с факта, че ме настигна, след като минах последна кола на зелено, че даже на зелено-жълто наляво по надлез Надежда, минавайки с едни поне 50-60 на червено зад мен, и настъпвайки още повече, ме засече от лява лента и щеше да ме забие в загражденията вдясно от пътя, за да си направи десния завой при депото? Или щото сме много отворени и много знаем всичко и по дифолт всички останали сме малоумни? Айде не ми пиши с главни букви, ако обичаш...
« Last Edit: 20.08.2026, 14:09:19 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7725 on: 20.08.2026, 17:34:06 »
Днес, в 17:16ч. ватманът на аварирал трамвай 4155+4153 премина зад редовен на линия друг трамвай на забранен сигнал за релсово превозно средство. На кръстовище на Асен Йорданов, сп. СК ЦСКА, в посока депо Искър. Всички знаем, че светофарът там стои дълго време зелено за трамваи и малко за всички останали участници в движението. Да се прегледат записите от камерите на кръстовището и да се санкционира водачът на трамвая. Масово е преминаването на трамваи на забранен сигнал - нека е ясно на тези, които пишат разписания!
« Last Edit: 20.08.2026, 18:08:25 by difian »
Моля,сменете 6 цифрения си код за сигурност от профила ви-в сайта на вашия мобилен оператор.

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7726 on: 20.08.2026, 23:16:59 »
Ватманът на 2056 по ТМ3 в момента си задоволява никотиновата абстиненция докато управлява.

Дано да помогне и да му е за оправдание, защото управлява отвратително. Някакъв чичак е.
Не съм изненадан, но очаквах пушенето по време на движение при трамваите да намалее след като им увеличиха значително почивките спрямо преди 10-15 години, когато имаше по 2-5 минути на крайна спирка. В момента редовно са над 10 и не знам какво е оправданието да не може да се изтърпи 40-50 минути без цигара. Маршрутът на ТМ3 се изминава дори по-бъзро.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Online Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
« Reply #7727 on: 20.08.2026, 23:38:17 »
Някои не издържат и половин час. Имах колеги постоянно с цигара в уста, а в кабините на автобусите съм заварвал всичко в пепел.

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
« Reply #7728 on: 21.08.2026, 20:08:01 »
Шофьор по линия 213 с инв. номер 3109 си ползваше телефона докато шофираше

Online Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7729 on: 31.08.2026, 22:59:22 »
 Ватманката на 3040 по 13 от днес 2-ра смяна, след като отказа да отвори първата врата, въпреки че аз и още един пътник искахме да се качим и двама пътника искаха да слязат, изпрати благословии по адрес на майките на слизащите, които в последния момент слязоха от втора врата.
 Отделно челният трафарет беше с маршрут Захарна-Орландовци, а страничният с 10 Западен парк - Ц.гара.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #7730 on: 31.08.2026, 23:22:05 »
3040 и вчера 1 път не искаше да отваря първа врата, през другото време се отваряше нормално. Ватманката не е виновна. Тези трамваи не могат да избират коя врата да отворят, а се отварят всички заедно.
« Last Edit: 31.08.2026, 23:25:08 by Mammoth »

Online Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7731 on: 31.08.2026, 23:55:28 »
Не знаех. Мерси за разяснението. Ама пък иначе на боя е докаран и явно дотам...

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #7732 on: 01.09.2026, 10:57:55 »
3040 и вчера 1 път не искаше да отваря първа врата, през другото време се отваряше нормално. Ватманката не е виновна. Тези трамваи не могат да избират коя врата да отворят, а се отварят всички заедно.
Пътниците нужни ли са да зная всички тези подробности? Нима вратите не са за слизане и качване? Ватманката представлява СЕ и е нейна отговорност да предоставя качествена услуга на пътниците.

Това, че си позволяват да пускат неизправни возила на линия, не е основание по най-гнусен и просташки начин да се псува. Напротив, трябваше да има извинения към пътниците, така че нищо не оправдава водачката!  :help:

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #7733 on: 01.09.2026, 11:05:21 »
На нейно място аз бих теглил въпросната благословия към сервизаджиите, ако нищо не са направили по повод на моята вписана заявка за ремонт в "дневника" на возилото (или както там се нарича), след което бих изнамерил един лист А4 и тиксо, на който да напиша с маркер "Не работи! Моля, използвайте другите врати." Диспечерите следва да разполагат с гореизброените консумативи - бих ги помолил да ми услужат. :)
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Online Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7734 on: 01.09.2026, 12:30:56 »
Монтьорите често са с вързани ръце, като няма части. Тъй че не е и тяхна вината в много случаи.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7735 on: 01.09.2026, 14:54:25 »
.. бих изнамерил един лист А4 и тиксо, на който да напиша с маркер "Не работи! Моля, използвайте другите врати." ...

Всъщност не е е нужно да се пише с маркер и да се лепи с тиксо. Във всеки трамвай трябва да има определен брой самозалепящи се табели с информация че вратата е повредена, защото врата може да се развали и на линия.
« Last Edit: 01.09.2026, 14:56:15 by fafan »

Online RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #7736 on: 01.09.2026, 15:35:30 »
Ооо, въпросните листчета ще се лепят само на първа врата и така скоропостожно ще свършат  :rolleyes:
Може да нема ред, ама требе да се спазва!