Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Magirus deutz

Pages: [1] 2 3 ... 160
1
Но за сметка на това тук от година и нещо, вече руските немера ги сменят с  :arrow: такива без всякакви отличителни знаци важащи само за страната. При излизане - официалният номер все пак е запазен и се връща.
Да не са мобилизационни номера? По време на строежа на НДК мобилизираните от държавните (то други тогава нямаше) предприятия тежки машини носеха червени номера А ******
Не, това си е стандартен руски номер, препчатан с друг шрифт, за да не си личи, че е руски.

2
I преди също не се използваше в украинските номера, макар че официално си присъства в тяхна кирилица.
Използваше се, включително два от регионалните кододве го съдържат в себе си.

3
И в латифундиите няма желаещи да работят. В нормални кооперации тип акционерно дружество може и да има желаещи.  :rolleyes:
Кооперациите и акционeрните дружества са разлчини видове търговци и няма как едното да бъде вид на другото.

4
Мен ме изненада, че Враца има по-ниска заплата само от София. Дори Пловдив, Варна, СЗ имат по-ниски заплати.

Не забравяйте, че статистиката отчита заплатите по области, а не по градове. В област Враца се намира АЕЦ Козлодуй, който доста сериозно изкривява статистиката.

5
В Габово вече върви ЕВ **** ВР.

Ако пропуснат ХХ, ще трябва до края на годината да се търсят два областни кода - за София и Пловдив.
Със сегашната скорост и ако в София пропуснат ХХ, СВ **** ХТ ще приключи около средата на февруари.

6
В Софийска област вече върви СО **** СТ.

Въпреки силно завишените цени на вторичния пазар, изглежда вноса върви, защото сериите минават по-бързо.
Да, последните месеци изглeжда има някакво раздвижванe на автопазара, защото освен в София, сериите в Пловдив, Варна и Бургас също вървят една идея по - бързо от обикновено.

7
Автобусите бяха доставени през ноември 2015 и са произведени през първата половина на годината. Иначе и на мен ми е неясно защо са тръгнали да ги бракуват - толкова ли не могат да намерят части?

8
Може би офтопик, но има ли някой по-запознат с Румънските номера. До офиса ни спира нова KIA с номер TC 251153 със сини цифри на бял фон.
Това е дипломатически номер.

04.07: В Кърджали вече върви К **** ВР.

9
В Монтана вече върви М **** СВ.

10
В Бургас вече върви А **** РК.

11
Току-що ми се стори, че видях една сребриста R-класа с номер СО **** СТ.
До СО **** СТ има още около месец и половина, по - скоро си видял СВ **** СТ.

12
Очевидно няма да има СВ **** ХЕ, а и въобще друга "нормална" серия с "Е" в края:
Quote
Днес 26.05.2023 г. в отдел "Пътна полиция" към СДВР ще бъдат приемани заявления за номера по избор от СВ0001XК до СВ1000ХК тип 1, съгласно заповед 4332з-173/28.02.2023 г. на директора на СДВР.

13
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 19.05.2023, 22:49:55 »
Ама да прекръстим поне темата на правилна -  Градския транспорт в бившите Съветски Републики!

Понеже имам доста добра памет, ти напомням, че преди няколко години бях направил същото предложение, а ти тогава ми отговори следното:
В тоя ред на мисли преди една години казах, че е редно темите за Украйна и Грузия да не са в "Градския транспорт в ОНД", защото не са членове на това нещо! И най-важното - в самите държави в момента, олицетворението на това нещо - Русия не им е много приятелска държава, а агресор.
Не се опитвай да намесваш политиката навсякъде. Въпросната тема е достатъчно да бъде прекръстена на “Градският транспорт в страните от бившия СССР”.

Така ги разбирам нещата, така са чисто юридически, така ги смятам за редни!
Бившия СССР е вярно, както е ВЯРНО, че вместо Балкабите можем да изпозлваме израза страните от бившата Османска империя! Само, че никой не желае да му се напомня, че е бил някъде протов волята си!
Освен това пък е крайно нелогично прибалтийските държави да ги нахакаш в тоя кюп щото например Литва е член на Еврозоната и дори ние имаме да и дишаме парите!
Не виждам никаква причина, да са нещата не както са ДЕЮРЕ и ДЕФАКТО, а на исторически принцип!
Обратното означава да смяташ, че и Полша и Финландия трябва да са в обща тема с Русия, Казахстан и т.н. на исторически принцип!
Освен това, не приемам да ми казваш как да виждам света около себе си! Не знам на колко години си, но предполагам съм доста по-голям от теб, за да ми казваш как да виждам нещата! Аз не се дразня от твоите интереси, просто ги приемам и разбирам и моля да отвърнеш със същото! Погледни града, в който живееш и неговия градски транспорт! Мисля, че е доста видно, че има трески за дялане колкото за цяло дървопреработвателно предприятие и по-добре енергията да се впрегне във вкарването на  някакъв ред там!

И едно лично мнение: Ако не си разбрал максимата, че ти може да не се занимаваш с политика, но политиката се занимава с теб, след някоя и друга година ще я разбереш.

Та какво ти е в крайна сметка, мнението по въпроса?

14
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 09.05.2023, 13:49:09 »


Автобуси до 01:00 през туристическия сезон
Похвално е, че няма нито една "късна" линия, която да обслужва направленето между сп. Почивка и Златни пясъци. :crazy:

15
Във Враца вече върви ВР **** СН.

16
изключение, авторско. ;)
Да, поради някаква причина "квадратния" интервал В19** РХ е  с българското знаме,  предполагам самите табели са били произведени по - рано.

17
Под междинен номер разбирам последния рег. номер на дадена серия с Бг знаме и първия с ЕС знам. За Разград го намерих кой е - АР. Понеже уча в София и имам повече наблюдение тук, искам да имам снимка и на последния (по възможност) номер с Бг знаме и първия (по възможност) с ЕС знаме. За следващото обозначение на София, според мен ще е "СК" като си прав, че не това е моя лична спекула на база С, СА, СВ поредицата. Не знам за такова предложени, което номерата да са единни, което от една страна ще премахне дискриминацията по области от местно население и служители на реда, но пък ще се обезмисли това "следене" от наша страна на номерата.
"Междинните" номера по области са горе долу така:


Без да ми се сърдиш, но за по - голямата част от областите всъщност не си уцелил междинните серии:
Благоевград - ВС, някъде от 5***
Бургас - КН, някъде от 5***
Варна - РХ, започва "на чисто" като такава със звезди
Велико Търново -   7301 ВК
Видин - ясно е -  3001 ВМ
Враца - не съм виждал ВА със звезди може би наистина стартират с ВВ "на чисто"
Габрово - АР, някъде от 6***
Добрич - КХ, може би 6001 КХ
Кърджали - АС, може би от 7***
Кюстендил - АТ от 8***
Ловеч - АТ изцяло "на чисто" започната
Монтана - АТ, от 9***
Пазарджик - ВА, от 9***
Перник - АС, някъде от 9***
Плевен - ВМ, от 5***
Пловдив - КА, от 4***
Разград - 1001 АР
Русе - РК, от 4***
Силистра - СВ, от 1***
Смолян - АМ, от 4***
Сливен -  7501 ВВ
Софийска област - АН, наистина изглежда е запончната "на чисто "
Стара Загора -  7501 АМ(Ланча Дедра)
Търговище - КТ, от 2***
Хасково - ВМ, изцяло "на чисто"
Шумен - 3001 АХ
Ямбол - АК, от 5***

18
И също така няма нищо сигурно, че следващ областен код за София ще е СК. Докато не го обявят от КАТ официално, което ще стане вероятно в последния момент, можем само да гадаем какво ще е. Може да решат да ги увеличат с една цифра, по примера на Виена и Букурещ, което за мен е и най-удачния вариант.
За мен лично(както и съм споменавал) е много по - вероятно просто да започнат да издават единен за цялата страна код АА, подобно на решението, което се взе за ел. автомобилите.

19
Здравейте, не знаех, че има и други хора, на които са им интересни регистрационните номера на автомобилите. Аз съм от Разград и за там мога да дам малко повече информация: Първият регистрационен номер от тези със синя лента, която знам (а като навик поглеждам почти всички автомобили), е този на главната дирекция - РР 0001 АК, който е на Opel Vectra синя и считам, че е на директора за служебни нужди. Считам, че сериите АА и АВ ги няма. Намерих серията, която е междинна между тези с Бг флага и този на ЕС - АР. РР 0751АР е с БГ знаме, а бях мернал РР 2*** АР с ЕС с ЕС знаме, като със сигурност РР 3996 АР е с ЕС знаме. Виждам много стари коли като Лади с рег.номера със сериите АК, АС, АМ и според мен са били по този ред. Сериите АК, АМ, АН, АР (до някъде - междинна БГ/ЕС знаме) и АС са с Бг знаме. Всички други серии: АР, АТ, АХ, ВА, ВВ, ВК, ВМ, ВН, ВС, ВР са с ЕС флаг. Странното е, че ВС емисията е запълнена преди ВН и ВР. ВР е най-новата серия, която започна да се издава по Нова Година - баща ми регистрира кола по 20-ти декември 2022г. с рег.номер РР 95** ВН. Най-големият номер, който видях докато бях там (уча в София), беше РР 0800 ВР. Най-интересното от всичко, понеже не съм бил роден тогава, е, че видях един (според мен) Полски Фиат с рег номер РР 1405 АА, който има само бял фон с черни букви и цифри - "РР" частта започва от началото на номера - няма никаква лента. Това ми е най-доброто попадение до сега! Друго за Разград са ремаркетата - РР 0001 ЕА го снимах, но от колата и качеството не позволява да видя какъв флаг има.
Последният разградски номер с Бг флага е РР 1000 АР - на един Ситроен С2, който преди няколко месеца се въртеше из София, съответния първият номер със звездите на ЕС е РР 1001 АР на Опел Комбо. Първата разградска серия със синя лента е РР **** АС.

20
Във Варна вече има нова серия - В **** ТР
13.04: В София вече върви ХВ.

Pages: [1] 2 3 ... 160