Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Magirus deutz

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 154
41
Влаковете тръгват отново през наводнения участък от метрото
Quote
От днес се възстановява движението между станциите "Театрална" и "Хаджи Димитър" от третата линия на столичното метрото, съобщи БНР. Движението до последната метростанция в район "Подуяне" беше спряно за ремонт на 30-метров участък на релсовия път, повреден от високи подпочвени води.

Два месеца отне ремонтът на трасето, а причините, довели до аварията, бяха обилните валежи, причинили извънредно високо ниво на подпочвените води в комбинация с образувал се плаващ пясък. Това наложи спирането на движението на влаковете. След ремонта трасето е проектирано да издържа по висок напор, каза директорът на "Метрополитен" професор Стоян Братоев:

"На строителите, на проектантите сме възложили да оразмерят все едно, че водата е на ниво терен постоянно, т.е. с увеличеното водно натоварване, за да може да поеме вече допълнителното натоварване, като армировката е увеличена."
Ремонтът на участъка е извършен изцяло за сметка на строителя.

42
Напълно очаквано, новата серия в Перник е РК **** ВХ.

43
Сега забелязах че и  Хасково се  включва в поредните издадени серии,като единствено не вземаме под внимание ТВ преди години
Хайде ако обичаш да ни спестиш личните си анализи на таблиците и безсмислените мнения с многократно коментирана информация. Освен това, има бутон за редактиране на мнения, съответно няма нужда да пускаш няколко постинга един след друг.

44
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 06.03.2021, 12:31:22 »
Разрушаването на Писателското кафене, 1975г.:

Източник

45
Чавдар м65 в ДАП - Хасково, 1968г.:

Източник

46
Двете тръби на тунел "Железница" са прокопани
Quote
Двете тръби на тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ са пробити, съобщават от „Джи Пи Груп“, водещия партньор в обединението строител ДЗЗД „АМ Струма 2018“.

Тунелът с дължина 2 км ще е най-дългият в България, отбелязват от компанията. Той ще има всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, аудио и радио оповестяване, електронна система за контрол на достъпа и други.

Междувременно тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви по време на инспекция на строителството на тунела, че през септември ще бъде пуснато едното платно при тунела за движение.

Строителството на тунела започна през октомври 2019 г. след неколкократно отлагане на обществената поръчка и скандала за схемите в строителния бранш след серия разследвания, заради което премиерът нареди „Джи Пи Груп“ да бъде отстранена от всички обществени поръчки. Компанията дори обяви, че ще се откаже да строи тунел „Железница“, но впоследствие така и не подаде официално заявление в Агенция „Пътна инфраструктура“ и договорът беше подписан в началото на 2019 г.
Тунелът е част от най-тежкия за строителство участък на магистрала „Струма“ – този през Кресненското дефиле. Изграждането му се забави заради спорове за преминаването на магистралата през дефилето – дали да е с 15-км тунел, какъвто вариант одобри ЕК и за каквото съоръжение България силно настояваше в миналото, или да се ползва съществуващия път, което европейските власти не одобряват заради защитената зона.

В крайна сметка България промени решението си в последния момент, отказа се от 15-км тунел и реши съществуващият път да се ползва за движение в посока към Кулата, а от Кулата към София трафикът да минава по изцяло ново платно, което ще се строи източно от Кресна.

Магистралата категорично няма да бъде готова до 2022 г., заради което е много вероятно България да връща пари на ЕК.

47
Те 109 кога я спряха всъщност, защото за да я имат соларисите значи са се движили по нея поне малко? :neznam:
109 беше спряна през февруари 2018г.

48
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 02.03.2021, 19:31:23 »
Да бяха казали направо, че ще върнат 109 и ще подсилят 9, както предположих по-рано. Като оставим настрана пълното информационно затъмнение по въпроса (за пореден път), този път мога да кажа браво за съчетанието на линиите и за бързината, с която въведоха тези промени. :fan: Излиза, че има кола на ДАПа през 10, максимум 20 минути. Кофти за Ченсфилд, защото хората ще се научат да ползват дападжийските автобуси и да се прекачват на различни линии, а на техните автобуси ще разчитат само аксаковци и тук-таме някой от летището, и то на 50%.  :rolleyes:
Пускането на 109 е наистина подобрение за пътниците, лошото е, че не се направи в интерес на пътуващите, а  просто с цел  да се минимизират проблемите, които възникнаха между ДАП - а и Ченсфилд след окончателното въвеждане на  електронните билети. Само ще припомня, че между октомври и декември миналата година, живеещите между ВСУ и Почивка(аз самият живея в района на Евксиноград) бяхме обслужвани през делничните дни от 9 на интервал 1 час и 409 с интервал 20 минути(като естествено между двете линии липсваше синхронизация).  :rolleyes:  Та толкова за "ефективния" ГТ целящ да привлече нови пътници...

49
В Пловдив вече има нова серия за ремаркета - РВ **** ЕС.

50
Изтрити теми / Re: Карнобат
« on: 23.02.2021, 23:12:37 »
Чавдар B13-20 и Чавдар 11г5 в Карнобат, 1991г.:

Източник

51
За Пловдив следващата е НВ,вече има издадени няколко от типа 0001,0002HB,сигурно ще довършат оставащите със Н 5 възможни комбинации,и след това двете със Т
Много интересно защо са решили да пуснат толкова рано първите "специални" комбинации от НВ, в момента в Пловдив върви РВ 63** - 64** НА и до появата на първите "обикновени" номера от РВ **** НВ остава повече от месец.

52
В Благоевград вече върви Е **** НА и изглежда пропуснатата преди 3 години ММ, няма да бъде издадена скоро.

53
Снимки от проблемния участък:Източник

54
Днес видях номер СА 4324 НА и беше с европейския флаг. Странно ми е, защото мислех че цялата серия СА хххх НА е с българския флаг. Имам и снимка на въпросния бус, но не знам как се качва във форума.
Първата софийска серия със звездите на ЕС е СА **** НК и то от около 65** нагоре. В твоя случай с въпросния СА **** НА, си видял подменени увредени табели - от известно време фирмата произвеждаща табелите не изработва такива с българския трибагреник - съответно увредени табели, оригинално с българското знаме, биват подменени от такива с европейските звезди. ;)

55
Други градове / Re: Казанлък
« on: 15.01.2021, 20:43:18 »
Тези електробуси ще се пуснат в края на месеца.
Ето и подробно:От 1 февруари пускат в движение електробусите
Quote
От 1 февруари ще бъдат пуснати в движение новите електробуси по вътрешноградските линии в Казанлък. В продажба са вече и абонаментни карти за пътуване. Те ще важат за градските линии с номера 1, 10, 11, 12, 13 и новата автобусна линия №8.
Новата автобусна линия №8 ще преминава по маршрут Изток – ЖП гара – Кв. Христо Ботев – Запад.
Тя ще преминава през спирките: сп. „Динамика“, сп. "бл. 46", сп. "бл. 42",  сп. „EVN“ , сп. „Кармен“,  сп. „ЖП гара“, сп. „ПГЛПТ“, сп. „СБА“, сп. „М+С Хидравлик“, сп. „М+С Хидравлик УИЦ“, сп. „Арсенал“, сп. „Севт АД“,  сп. "България", сп. "Кремона", сп. "ул. Севт", сп. „Абаята“, сп. "Н. Вапцаров“, сп. „Албена“.
Разписанието на градска линия №1 се допълва с два курса - в 4,30 ч. и в 21,30 ч. от спирка Динамика.
Пробното движение на новия градски транспорт ще се извършва от 25 януари.
Цената на билета ще бъде без промяна – 0,80 лв. Казанлъчани ще имат възможност да ползват и абонаменти карти, цените на които ще се определя в съответствие с броя пътувания за месец. За всички линии тя ще бъде на цена 30 лв. а за една от линиите – 25 лв. Учениците и пенсионерите могат да ползват отстъпка съответно от 30% и 20% от стойността на картата.
Закупуването на абонаментни карти се извършва от билетния център, намиращ се на КООП пазара до входа на Общинското предприятие „Балканинвест“. Също така от два билетни центъра, които са разположени в павилиони до комплекс „Здраве“ и на спирката срещу ДСК.
Новият транспорт ще обслужда само линии в град Казанлък. Частният превозвач ще продължи да изпълнява междуселищните линии.
Припомняме, че през февруари 2020г. в Казанлък бяха изградени 23 нови спирки, на които са монтирани светлинни информационни табла,уведомяващи за движението на 7-те електробуса в реално време. За целта е изграден Център за управление със специализиран софтуер, свързан с монтираните в електробусите GPS-и.
Разписания на линии №1 и №8

56
В Кюстендил вече върви КН **** ВХ.

57
Ако филмът наистина е от 1973 както пише на сайта, интересно защо на сградата на заминаващи пише "30 години неспирен възход"? Годината не се връзва с никое събитие.
Според мен има грешка и филмът е от 1974 -  така и  надписът вече придобива смисъл.

58
Разни / Re: Поздрави
« on: 02.01.2021, 09:19:39 »
Честита Нова година! Пожелавам на всички здраве, щастие и успехи през новата 2021!

59
Доста бързо се движи СВ някой ако има инфо колко време отнема регистрацията на дадена серия за София говорим
Първо започни да използваш препинателни знаци, както неведнъж ти беше казано. Второ - личи си, че или се чудиш как да трупаш по - голям брой мнения, или имаш останалите потребители за малоумни, или и двете - в едно от предишните ти мнения(изтрити, защото бяха неграмотно написани), ти самият беше написал, че си бил забелязал за колко време минавала една серия в София, Пловдив и Варна.  :)

60
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 16.12.2020, 18:33:05 »
Приключвам с пропагандата: няколко снимки на лозунги от София, заснети между 1973г. и 1984г.
Последната снимка е от Варна.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 154