Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Изоставени ТМ трасета

<< < (2/144) > >>

София 70:

--- Quote from: ozzy ---Автогара Запад е при стадион Славия.
София 70 са само теснолинейни, движеха се по тм 4 до 1995.
--- End quote ---
Колелото не е изоставено .Всяка пролет и есен 11 върти там за по два дена.
София 70 последно се движеха по 5 до 2003 г .

NiGhtPiSH:
Е това колело е на активно използвана линия не го броим

difian:
Сега се сещам, че за изоставена линия можем да броим тази по улица Клокотница, зад езноименното депо.Преди години трамвайте си влизаха отзад.След това първо премахнаха стрелката на Козлодуй, а преди няколко месеца демонтираха релсите и пред самия заден вход и оправиха тротоара заради опастния завой на улицата.Отпред на депото премахнаха коловоза към гарата(сега не си спомням дали не беше този към Лъвов мост, а на снимките не се вижда да се подсетя) и S-образните стрелки.

tiristor:
Изоставено трасе (и почти напълно заличено от новоположения асфалт и новите кооперации) е трасето на ТМ3 срещу гара Подуяне. Старото обръщало е било на мястото на днешното отклонение на ген. Данаил Николаев за кръстовището на Подуяне, след кето 3-ката е завивала по китната уличка Богдан, която сега е вече застроена, но релсите са си там.
Други стари трасета:
 - Обръщало Овча Купел 1 при преминаването на днешния ТМ11 в северната част от бул. Мушанов. ТМ 4 и 11 са въртяли там до около 1980 година.
 - Старо ТМ ухо Триъгълника - стои преди кръстовището с ул. хан Кубрат и чат-пат се използва при ремонти.
 - ТМ ухо в Дианабад (срещу входа на КАТ) - не съм чувал трамвай да върти там, но факт е, че го имаше напълно запазено до 2004 г. (след строежа на метрото не знам дали не са премахнати релсите)
 - ТМ ухо при СТЗ
 - ТМ ухо Надежда 3 - до 1998 някъде стояха релсите от обръщалото на ТМ6. След построяването на бензиностанцията ги махнаха.

За други не се сещам.

София 70:

--- Quote from: difian ---Сега се сещам, че за изоставена линия можем да броим тази по улица Клокотница, зад езноименното депо.Преди години трамвайте си влизаха отзад.След това първо премахнаха стрелката на Козлодуй, а преди няколко месеца демонтираха релсите и пред самия заден вход и оправиха тротоара заради опастния завой на улицата.Отпред на депото премахнаха коловоза към гарата(сега не си спомням дали не беше този към Лъвов мост, а на снимките не се вижда да се подсетя) и S-образните стрелки.
--- End quote ---
Само мрежата си стои  

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version