Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Текущи ремонти на релсовия път

<< < (243/243)

stankos:

--- Quote from: tauri on 14.12.2020, 10:53:08 ---Газ също се доставя основно с вагони в България и ТЕЦ-а може да ги ползва.
--- End quote ---

Не съм сигурен, че имаме вагони за транспорт на Сгъстен Природен Газ, а не съм и виждал такива! Имаме за Втечнен Нефтен Газ ( Пропан-Бутан), но съораженията в ТЕЦ-овете и ОЦ-тата не могат да работят с такъв.

maniak:
Излизаме извън темата, но има начин да се превози природен газ с железопътен транспорт, а именно когато той е втечнен (LNG). Има контейнери, има и начин. Затова и тръбопроводът Балкански (пардон, Путински) поток е толкова скандален и ненужен, защото повече от успешно можеше този превоз да е с железопътен транспорт и много по-диверсифициран. Аферим за успеха.

vasko:
При ремонта на бул. "Христо Ботев", в близост до пл. "Възраждане", поради който се случва тази маршрутна промяна, сменят тази стрелка. Чудя се дали я подменят с автоматична такава, за да може съоръжението да се използва активно при маршрутни промени?

И още нещо се чудя? Защо не се възплозват да ремонтират всички съоръжения в обхвата на затворено трамвайно трасе, което по принцип е много натоварено? :neznam: :neznam: :neznam:

В случая може да се сменят или ремонтират и тази стрелка, за да не се налага да затварят този натоварен участък отново скоро.

mihailo:
Тази стрелка и преди ремонта беше автоматична, просто беше с изключена автоматика, с цел избягване на инциденти, тъй като се използва рядко. ;) Сменя се, защото е в много лошо състояние

vasko:

--- Quote from: mihailo on 30.05.2021, 14:02:04 ---Тази стрелка и преди ремонта беше автоматична, просто беше с изключена автоматика, с цел избягване на инциденти, тъй като се използва рядко. ;) Сменя се, защото е в много лошо състояние

--- End quote ---
Благодаря за информацията!

Значи може да се използа за редовна употреба, при маршрутни промени?

Може би се бъркам, но мисля, че бях прочел в този форум, че не е добра идея, тъй като стрелката е ръчна и е много неудобно и дори опасно за ватманите да слизат на това място, за да я обръщат.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version