Author Topic: Автобусен транспорт - Стара Загора  (Read 152617 times)

Offline Tony

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Форум за градски Транспорт Варна
:D :D :D

Първо: Отвсякъде си личат пристрастията ти към марката Икарус и омразата към немските автобуси.
Относно Мановете НГ съм съгласен, гният, но пак са по-приятни за пътуване от някой Икарус.
Мерцедес О405/Г са много здрави автобуси и ако вашите наистина са за брак - това говори много лошо за поддръжката на автопарка в Стара Загора.
Все пак ми се струва, че преувеличаваш с приказките, че са за брак.
Второ: Автобусите внесени от Германия не са рециклирани и не са им правени някакви освежителни ремонти . Подова настилка, тръби, седалки, плоскости - всичко е оригинално. Не трябва да те бъркат снимките, които пускаш - Ман НГ са произвеждани с повече от 5 вида седалки, по избор на клиента.
Това, че седалките били износени и тръбите били изтъркани - не мисля, че е болка за умиране или някакъв сериозен проблем. Аз не съм виждал Икарус, на който седалките да не са разкъсани и намачкани и на който тръбите да не са наплескани с няколко ката боя, която пада за нула време.  :)
Трето: Покупката на нови автобуси в общинските предприятия се извършва с конкурс. Икарус 134 и 187 може и да са добри автобуси, но ме съмнява да спечелят конкурс тук, тъй като няма добри условия за поддръжка - няма представителни фирми и сервизи, където да се обслужват. Най-вероятно затова не са участвали в конкурси, провеждани тук.
« Last Edit: 05.01.2013, 13:41:03 by difian »

RIP 8155 (1992-2019), 8157 (1990-2019)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Ако си говорим за МАН NG 272 (налични в града), то единственият им недостатък е липсата на четвърта врата.В Стара Загора не съм виждал съчленен Мерцедес О405 Г, но и при тях недостатъкът е горе - споменатият.Всъщност там се движат съчленени Мерцедеси, но те са CNG - т.е. метанови, а доколкото се сещам при тях четвъртата врата е на лице.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
Ако си говорим за МАН NG 272 (налични в града), то единственият им недостатък е липсата на четвърта врата.В Стара Загора не съм виждал съчленен Мерцедес О405 Г, но и при тях недостатъкът е горе - споменатият.Всъщност там се движат съчленени Мерцедеси, но те са CNG - т.е. метанови, а доколкото се сещам при тях четвъртата врата е на лице.

Имат и 1 или 2 0405G, а CNG-та им са с по 3 врати, като Пловдивския и Варненските.  ;)

Online Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
Какви автобуси се движат  по 23?
« Last Edit: 03.07.2013, 00:46:59 by Magirus deutz »

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
Някога в Стара Загора се движеха икаруси 280 рязани соло.Аз помня,че се возих веднъж.Друг помни ли тези автобуси?Между другото старите номера на икарусите СЗХХХХПБ ли са били?

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
СЪчленените Икаруси 280 (жълтите с двукрили бели врати) носеха номера от СЗ 1121 до 1130 ПБ.А и останалите автобуси бяха с регистрационни табели от същият тип.Спомням си през 1993 бях видял Чавдар Б 1420 с номер СЗ 0653ПБ.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
Какво стана с ,,ЕЛ ЖЕ ГРУП'' ООД,че всички линии вече са на ,,Автобусни превози'' ЕООД?

Online Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
Стара Загора през 70те до ръба на снимката се вижда някакъв автобус:

Източник
« Last Edit: 10.09.2013, 12:39:08 by difian »

Offline vst

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
.

Offline vst

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
.

Offline vst

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
.

Offline vst

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
.

Offline vst

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
.

Offline vst

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
.

Offline vst

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
.

Offline vst

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
.

Offline vst

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
.

Online Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
Поглед от блока на БКП, 70 - те години. Вижда се един ПАЗ:

Източник
« Last Edit: 12.11.2013, 00:12:19 by difian »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Много интересен екземпляр виждам на една от снимките на @vst.Някой може ли да каже какъв модел е соло тривратият шест - осен автобус с двукрилата втора врата? Гледайки предницата на мен ми прилича на някаква Сетра.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Много интересен екземпляр виждам на една от снимките на @vst. Някой може ли да каже какъв модел е соло тривратият шест - осен автобус с двукрилата втора врата? Гледайки предницата на мен ми прилича на някаква Сетра.
Искаш да кажеш триосен, за автобус с шест оси не се сещам, с най-много - 5 е този модел на Goeppel Bus:

Сетра произвеждат три класа автобуси Топ, Комфорт и Мултиклас. Към последното приспада и все по-ограниченото предлагане на градски изцяло нископодови автобуси, което в рамките на групата Евобус е приоритетно изцяло за марката Мерцедес. Все пак, в третото поколение на моделната гама на Сетра се предлага моделът Setra S 319 NF между 1997 година и 2006. В четвъртото поколение единственият нископодов модел е S 415 NF. За сметка на това Мерцедес предлагат 15-метровия триосен Ситаро L във варианти като градски и крайградски автобус... Такива триосни Сетри масово (доста бройки) има из Пловдив и Пазарджик!
« Last Edit: 12.11.2013, 00:29:14 by difian »