Poll

Какъв фаст фууд предпочитате?

KFC
32 (23.9%)
McDonald's
32 (23.9%)
Happy
8 (6%)
Пица на парче; хот дог; сандвичи на скара
14 (10.4%)
Баници
15 (11.2%)
Дюнери
33 (24.6%)

Total Members Voted: 134

Author Topic: Фаст фууд  (Read 84300 times)

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Re: Фаст фууд
« Reply #20 on: 16.04.2010, 00:35:58 »
Aз гласувах за Макдоналдс поради ред причини.Харесва ми да ям там,въпреки че знам че по нездравословно няма никъде другаде.

1.Храната в Макдоналдс има специфичен вкус,който аз лично одобрявам и много харесвам :)

2.Обожавам сладоледа им особено когато беше 59 да не говорим преди това 29 стотинки :)

3До много скоро (1-2 години) това бяха едни от много малкото ресторанти на европейско ниво що се отнася до чистотата и обслужване-не само на тоалетните но и на салоните на масите,много важно е за мен също и че това е един от малкото ресторанти където мога да ям без да дишам цигарения въздух и да ми се вмирисват дрехите за целия ден както е в повечето пицарии и ресторанти.Освен това и повечето ресторанти са с градинка и пързалки за децата отпред което ми допада :(

4.В София са на много и достъпни места и вземаш поръчката си до 5 минути.

5.Имам WIFI на разположение.

За другите...КFC е като макдоналдс обаче ако забравя изрично да кажа че не искам люто после ще ми гори 3 часа устата... :rolleyes: В Хепи от септември не стъпвам,след като чаках 1 час за салата и пържени картофи които бяха изстинали,търпях надменна и нагла сервитьорка и всичко това ми струваше доста повече отколкото тяхна конкуренция би ми взела :( В Събуей по принцип е хубаво,но цените им да си кажа честно не са съвсем за моя джоб ако искам да се заситя (да си взема цял сандвич а не половинка) за цял+кола ме одраха с 9 кинта последния път :( Дюнери не купувам най вече от хигиенни съображения но и наречете ме расист,нямам намерение да спонсорирам пребиваването на араби и ислямисти в страната ни.За хот дози.... не е зле но аз съм ценител на храната и обичам да ям хубава храна и да и се наслаждавам седнал на масичка и с питие и десерт накрая,така че,не съм фен ;)

Offline 701

• View Profile
« Reply #21 on: 16.04.2010, 00:36:30 »
Много хубава баничарница е тази на Иван Асен (по диагонал на нея има Пчела). Също и фурната на Поп Богомил и Раковска.
За това ги няма в анкетата?  :blink: :D
Не, защото не съм я правил аз. А и дори да я бях пак нямаше да ги има. Не се обиждай просто не са ми по вкуса.
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline kernel32

• Запален по ГТ
  • Fail!
    • View Profile
« Reply #22 on: 16.04.2010, 00:44:15 »
Интересно е да се знае, че една и съща полска фирма държи правата за Европа на горните три фирми, тъй че правете си сметка

Не е верно. Положението в различните държави е различно. А и няма как полска фирма да държи правата за вериги стъпили в западна Европа още когато поляците пасоха трева при комунизма.  :)
Е, разбира се не знам със сигурност, но пък звучи интересно и вицово :P
« Last Edit: 16.04.2010, 00:58:42 by kernel32 »

Offline Petruccy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #23 on: 16.04.2010, 09:22:27 »
Защото е гадно, или поне това в Испания, ама са им хубави гигантските картофи.

За това ги няма в анкетата?  :blink: :D
Защото в България ги има единствено в Сити Центъра и едва ли имат твърди фенове. А и по принцип е "кучешко" :D :D
СМЪРТ ЗА ЧАЛГАТА!!!

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #24 on: 16.04.2010, 14:09:22 »
Въпросът с франчайзът не стои така и определено не са на една и съща фирма. Разровете се с ключовите думи!  ;)

Offline Tony

• Skype Me™!
    • View Profile
    • Форум за градски Транспорт Варна
« Reply #25 on: 16.04.2010, 22:52:43 »
Oпределено пица на парче, но само от някои места, от които съм доволен. Рядко дюнер, ако след хапване не ми се налага да се срещам с някой мога да си позволя чеснов сос. :D
Събуей - доволен съм от качеството, само че цената е много висока.
За МакДоналдс, KFC и други подобни не си и помислям.  :)

RIP 8155 (1992-2019), 8157 (1990-2019)

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #26 on: 25.04.2010, 18:14:04 »
 С две  ръце гласувам за Бъргър Кинг. Не знам в Испания как е но тук си е много добре. Месата се изпичат, а не се пържат. Сандвичите са огромни в сравнение с тези на Макдоналдс примерно. Минус е цената.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #27 on: 25.04.2010, 21:14:09 »
От предложеното в анкетата избрах "баници и тестени изделия". Рядко може да се намери вече хубава баница, но тя пък е малко по-здравословна за сравнение с един бургер от мак доналдс, например. Ял съм там няколко пъти, но като цяло не ми харесват като верига - месото има някакъв вкус, който на мен не ми допада, въпреки, че картофките са им хубави  :)
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Niksan

• Приятел на ГТ
  • https://gtruse.wixsite.com/gtruse
    • View Profile
    • https://gtruse.wixsite.com/gtruse
    • Email
« Reply #28 on: 04.06.2010, 20:25:17 »
Гласувах за McDonald's,KFC и Happy.През свободното си време,когато съм гладен само тях посещавам.Най-често Happy.  :P

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #29 on: 13.03.2011, 09:49:44 »
 На мен един дюнер може да ме засити хубаво. Може и малък да е, но важното е, че е вкусен     :P .
R.I.P  Ikarus 280

Offline 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 13.03.2011, 10:44:17 »
Гласувах за Макдоналд'с.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
« Reply #31 on: 13.03.2011, 19:48:50 »
Макдоналдс ядях редовно като по-малък, след училище. :D Но единственото което мога да ям там са Мактостът,картофките и сладоледите.Гласувах за Happy,защото най-редовно ги ям,близо са и е вкусно,малко са скъпички обаче.Не смятам,че тази верига влиза във Фаст фууда,но....Баници-само домашна,всичко друго да си ходи.Дюнери съм ял 2 пъти и няма да вкусам повече.Това е нещо скъпо,отвратително и със съмнителен произход,само като гледам дюнерджията и ми се отяжда.Не разбирам само как толкова много хора са им фенове, най-ме учудва при положение високата им(поне за мен) цена.Но всеки си има вкус. ;)
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #32 on: 13.03.2011, 20:19:13 »
На мен ми харесват баниците на Софийска баница, форнетите са хубави, като са топли. Също така си взимам хот-дог с наденичка от Boopa`s. Хубав хот-дог прави и Краси до ИЧС-то.
За дюнерите съм доста предпазлив. Преди си взимах дюнери и бургери до басейна Дианабад и не бяха лоши.
Вкусни пици на парче има на Патриарха, близо до кръстовището с Витошка. До Бизнеспарка има също едни доста добри - Mr. Brunch.
МакДоналдс, KFC и подобни не употребявам  ;)

Offline radkov3

• Маниак
    • View Profile
« Reply #33 on: 13.03.2011, 20:32:29 »
Има много хубава пица на парче на ъгъла на България и Гоце Делчев. Точно на спирката на 73, 83, 102 и 204 посока Земляне/Борово.
И аз харесвам хот-дога, който прави Краси при ИЧСто.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #34 on: 13.03.2011, 22:17:04 »
Мимас-най-доброто суджо.
Дюнер Изток.
ФастБургер
Бупаса също е страшен ама и цената е страшна.

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 14.03.2011, 08:58:13 »
Макдоналдс ядях редовно като по-малък, след училище. :D Но единственото което мога да ям там са Мактостът,картофките и сладоледите.Гласувах за Happy,защото най-редовно ги ям,близо са и е вкусно,малко са скъпички обаче.Не смятам,че тази верига влиза във Фаст фууда,но....Баници-само домашна,всичко друго да си ходи.Дюнери съм ял 2 пъти и няма да вкусам повече.Това е нещо скъпо,отвратително и със съмнителен произход,само като гледам дюнерджията и ми се отяжда.Не разбирам само как толкова много хора са им фенове, най-ме учудва при положение високата им(поне за мен) цена.Но всеки си има вкус. ;)
Дюнера да е скъп??! Един ХХЛ дюнер на Света Неделя е 4.50 лв, това са 700 г храна, а най-малкото меню в Макдоналдс е 5.49...

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 14.03.2011, 10:02:39 »
Subway. :) В пъти по-добре от останалите, основно заради салатите.

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #37 on: 14.03.2011, 10:15:14 »
като знам технологията за готвене на кфц и на мкдоналдс не можеш с топ допрян до челото да ме накараш да консумирам там, дори да умирам от глад.

ако толкова неотложно се налага - може пюре или снежанка в кфц, или пай - но не от най прецъфунените в мк, другото си е пълен отврат

ако съм на голям хранителен зор навън - гевреците са за предпочитане пред баничките със извара и неясно какво олио, а пиците на парче могат да са избор само на определени места, иначе са твърде... постнички отгоре...

с две думи фастфуда - поне в голямото село - има доста видимо разнообразие, но е доста кошмарен като съдържание...

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #38 on: 14.03.2011, 11:34:33 »
 Големия дюнер може да е скъп, но аз си купувам малък, който ми идва екстра.
« Last Edit: 17.03.2011, 15:29:32 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #39 on: 14.03.2011, 11:50:21 »
... KFC ... McDonalds ... Burger King ... Интересно е да се знае, че една и съща полска фирма държи правата за Европа на горните три фирми, тъй че правете си сметка :D

абсолютно не е вярно. мс са си собственици, не са франчайзи, и правят франчайзи за отделни ресторанти ако намерят някой достатъчно луд и то с изпрани пари... кфц са два франчайзьора, единия полско(-чешки), а другия псевдобългарски, и хаоса там е пълен, но лесно описваем...

така че и дума не може да става, че са с едни и същи собственици, да не говорим, че в интернационален мащаб мк позиционира кфц като конкуренция, а кфц са луди на тема мк, но не са толкова последователни в политиката си...

навремето това бе войната - пепси (кфц) и кока (мс) - кола....