Author Topic: Общи теми и Въпроси  (Read 836237 times)

Offline koisumaz

• Наистина съм луд
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
Re: Общи теми и Въпроси
« Reply #5720 on: 27.06.2025, 22:34:38 »
Като стана дума за Дрита , да попитам Интурото на коя линия най - много се задържа от 3-те ?
Като че ли най-често е на 222, но го пускат и на 17 и 21, защото е резерва.

Offline gelepz

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #5721 on: 27.06.2025, 22:55:48 »
На Дрита са, самоче те са консорциум, заедно с Хеброс и КЗТ, и точно това щях да кажа лъжа до лъжа, не са всичките 30 на метан, а само 11 броя, дори не са негови и не са с три, а с две врати, и дори не са и 30 рейса, а са 28. И това, че спирали по 10 рейса на ден за климатик е лъжа, и за лятното разсписание, то вече е в сила.

Ми 11 Мана на Дрита още три на КЗТ и 16-17 Мерцедеса на Петко сигурно така ги смята над 30! А за метанови брои и двата Мерцедеса на КЗТ!
« Last Edit: 28.06.2025, 15:06:39 by lud_pi4 »

Offline koisumaz

• Наистина съм луд
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5722 on: 27.06.2025, 23:34:43 »
Ми 11 Мана на Дрита още три на КЗТ и 16-17 Мерцедеса на Петко сигурно така ги смята над 30! А за метанови брои и двата Мерцедеса на КЗТ!
Според мен не смее да споменава че са на Дрита, защото те обслужват линиите незаконно, и явно това е причината нито медиите, нито Петко да не говорят никога за Дрита, това е най-логичното обяснение. Щом и когато някой пусне сигнал или похвала и спомене Дрита, медиите отказват категорично да го публикуват.

Offline pldbus

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #5723 on: 28.06.2025, 00:14:02 »
Реално договорите са сключени със фирмите на Петко Ангелов и официално се обслужват от него, и той носи отговорността. Това че той е преотстъпил обслужването на друга фирма си е негова отговорност също, общината гледа дали линиите се изпълняват, а това кой кара си е работа на фирмата с която е скючен договора, незаконно не е точната дума, не знам дали има формално нарушение на закона, някой по запознат да каже, по скоро неофициално. Но Дрита не фигурира никъде в договорни отношения с общината, ако има някакъв проблем с обслужването на някоя от линиите на Дрита, ще викат Петко да се обяснява, не Илиян, той няма никакви отношения с общината, поне не и официални. :D Естествено в медиите пише че Петко е купил автобусите защото той обслужва линиите по договор, както и когато имаше оплаквания за бусчето дето се движеше пак Тотков се обясняваше по медиите а не Илиян.

Offline koisumaz

• Наистина съм луд
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5724 on: 28.06.2025, 09:35:13 »
Реално договорите са сключени със фирмите на Петко Ангелов и официално се обслужват от него, и той носи отговорността. Това че той е преотстъпил обслужването на друга фирма си е негова отговорност също, общината гледа дали линиите се изпълняват, а това кой кара си е работа на фирмата с която е скючен договора, незаконно не е точната дума, не знам дали има формално нарушение на закона, някой по запознат да каже, по скоро неофициално. Но Дрита не фигурира никъде в договорни отношения с общината, ако има някакъв проблем с обслужването на някоя от линиите на Дрита, ще викат Петко да се обяснява, не Илиян, той няма никакви отношения с общината, поне не и официални. :D Естествено в медиите пише че Петко е купил автобусите защото той обслужва линиите по договор, както и когато имаше оплаквания за бусчето дето се движеше пак Тотков се обясняваше по медиите а не Илиян.
Ами според закона, обществен превоз на пътници се извършва само от лицензиран превозвач, който има разрешение и договор с възложителя (общината). Устната договорка не замества официално разрешение от общината.

Offline gelepz

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #5725 on: 28.06.2025, 11:12:17 »
Реално погледнато документално може Петко да е взел под наем автобусите от Илиян и всичко си е законно!

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #5726 on: 28.06.2025, 15:05:27 »
ОКТ глобяват за липса на климтици.

И пак лъжи, метан, 90 седящи места, нови, и опашки за прегледи, които той прави сам в неговият си сервиз.

Относно Дрита, те карат с лиценза на Петко, и затова, се обяснява той, и дори да броим 2-те метанки от които движи само 1-та, става 13, не 30, освен ако не брои и спрените трайно, да не кажа завинаги, оранжеви, Ириси и БМЦ-та на Хеброс. Тъй като в момента май всичи карат с неговият лиценз за превоз на пътници.

Offline gelepz

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #5727 on: 28.06.2025, 15:15:57 »
Така е реално метановите са 13 като единия е без климатик другите няма какво да ги брои те са паметници!

Offline koisumaz

• Наистина съм луд
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5728 on: 28.06.2025, 15:59:29 »
Така е реално метановите са 13 като единия е без климатик другите няма какво да ги брои те са паметници!
Аз се чудя няма ли как да се модернизират Ирисбусите и оранжевите, да не говорим за БМЦтата. Срамота е автобуси на няма и 5 години да са спрени за постоянно, а са удобни и екологични. Оранжевите и Ирисбусите също не са толкова стари, 6625 например е още по-стар.

Offline gelepz

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #5729 on: 28.06.2025, 16:48:00 »
Те метановите Мерцедеси и Манове вървят 5-6000 евро , не вярвам да ремонтира някой Ирисите или Оранжевите!

Offline Plovdiv transport

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #5730 on: 30.06.2025, 18:47:30 »
Коя/кои от спрените линии бихте искали да се върне? Без значение автобус, тролей или маршрутка.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #5731 on: 30.06.2025, 18:54:34 »
Никоя, трябват нови маршрути, не стари де возят до заводи де не съществуват.

Offline koisumaz

• Наистина съм луд
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5732 on: 30.06.2025, 19:56:46 »
Вярно ли е, че от утре 17 ще ходи до Прослав?
Коя/кои от спрените линии бихте искали да се върне? Без значение автобус, тролей или маршрутка.
Линия 3, както тролейбусната, така и маршрутната. 102 също не е зле.

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #5733 on: 30.06.2025, 20:13:28 »
Да , но града се развива . От последните спрени 3 би имало пътници, 14,19 слабо , 134 средно. 5 - цата май никога не е била натоварена. Иначе какви потенциални нови линии бихте искали да има , освен 103 и 104 ?

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5734 on: 30.06.2025, 20:59:00 »
Вярно ли е, че от утре 17 ще ходи до Прослав?

Тя и сега си ходи, но само първа и трета кола, от утре ще обикаля, заради затворен път в едната посока, хайде да се информираме, преди да споделяме, клюките на шофьорите.

Offline koisumaz

• Наистина съм луд
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5735 on: 30.06.2025, 21:09:07 »
Тя и сега си ходи, но само първа и трета кола, от утре ще обикаля, заради затворен път в едната посока, хайде да се информираме, преди да споделяме, клюките на шофьорите.
А от кого да се информираме? От общината, която много често забравя да публикува новини/промени ли? :D Или от малкото останали кондуктори (нищо лично към тях), които по мои наблюдения са още по-непознати и от шофьорите :D. По принцип е разумно да се информираме от общината, но когато забравят да информират гражданите, е нормално да вярваме на шофьорите, които в повечето случаи всеки ден са на една и съща линия и знаят маршрутите.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5736 on: 30.06.2025, 21:21:03 »

А от кого да се информираме? От общината, която много често забравя да публикува новини/промени ли? :D Или от малкото останали кондуктори (нищо лично към тях), които по мои наблюдения са още по-непознати и от шофьорите :D. По принцип е разумно да се информираме от общината, но когато забравят да информират гражданите, е нормално да вярваме на шофьорите, които в повечето случаи всеки ден са на една и съща линия и знаят маршрутите.

Инфорамцията върви по таблaта на спирките, по принцип, по интересно е, че навсякъде се мълчи за новите разсписнаия, които са в сила от утре. И 20-та е орязана с 3 коли. :D

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #5737 on: 30.06.2025, 23:28:40 »
Във второ 21 последните дни виждам табела 27 . Да не би да я готвят за трансфер към Дрита? Те засега си изпълняват доста добре линиите.

Offline koisumaz

• Наистина съм луд
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5738 on: 30.06.2025, 23:48:01 »
Във второ 21 последните дни виждам табела 27 . Да не би да я готвят за трансфер към Дрита? Те засега си изпълняват доста добре линиите.
27 беше при Дрита, преди да вземат 21.

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #5739 on: 02.07.2025, 17:50:07 »
Ако някой му се занимава може ли да напише как са били разпределени линиите на ДАП, Тракия, Филипово, и Изгрев?
И още нещо: сините Волово (1999) движели ли са се по 13,30,39? Лек ден