Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mita6ki

Pages: [1] 2 3 ... 16
1
За много години! Има ли някакво развитие по пробива от ССТ към Вазов, Ботевградско и Източната тангента?

2
Аз успях да се возя през 2019 два пъти с 150 поне според измерване с GPS и показваше понякога и маалко повече, но това е в рамките на грешката може би. Сигурно е било голям кеф в бистрото със 170, ако се е случвало

3
И какво излиза, че вече Слънчев бряг се движи със 130, а не със 150 по новите релси, заради новия локомотив? :D
А модернизираните локомотиви от 46-та серия за 150км/ч, движат ли се някъде с толкова?

4
Много им дреме на хората, че ги дърпа нов локомотив със същата скорост в същите мизерни вагони, че сигурно и закъсненията пак си ги има.

5
А последно колко ще е дължината на самия тунел Железница, защото намирам различни числа?

6
Колко е жалко, че вече е 2021, а тия неща се говорят от началото на века едва ли не и доста усилено от към 2010та. Жалко е, че инфраструктурата изглежда бавно, но сланво се  подобрява, но организацията и подвижния състав се бавят значително и после докато се оправят те "новите" отсечки ще се амортизират предполагам.
А ако помечтаем... Ако всичи се постараеха сериозно можеше сега или до няколко гоини да имаме влакове с 200, членство в ЕС на съсеите ни, шенген и какво ли не. На теория щеше да е много хубаво да се стига за 3-4ч до Солун, Скопие и Бургас, 4-5 до  Истанбул и 5 и нещо до Варна, Букурещ, Тимшоара и Белград
:D :D :D Ако ние и съседите ни бяхме вече развити страни това е напълно реалистично. Но нашите деца мога и да се радват на подобно развитие и глобализация, ако не стане някоя криза или война :D

7
Здравейте1 Не бях влизал във форума от много време и пак да питам нещо, което ме вълуваше от години.
До колкото разбрах дори новите локомотиви нма да са за 160, защото нямат нужната сигнализационна система ETSC.  За вагони изобщо не знам дали имаме освен бистрото и спалните. Ако имаме ми споделете, защото не следя. Та въпроса ми е кога ще започнат да минават някакви други международни влакове, които не са наши, но имат възможност за по-висока скорост? Чувалоли се е нещо и за други чужди частни превозвачи, които да имат интерес към България А какво стана с мераците за накланящи се влакове за 200. Възможно ли е изобщо, ако някой да речем австрййски накланящсе влак мине от тук за Турция да вдигне 200?

Иначе за еднократни явления видях, че някакъв влак с Бойко се возил със 160 още 2017 и един тестов локомотив със 220-230. Изпуснал ли съм нещо съществено или нещата стават предимно бавно, но славно.

8
Защо е заградено по Евлоги и Христо Георгиеви в района на ул. Шипка. Да не са решили да правят станцията или по-скоро се оставя готовност за разсширението в бъдеще?

9
Не знаех за Слънев бряг, че е с модернизиран състав. Това е приятна изненада. Не, че е нещо супер голямо, но като за БДЖ си е супер. Да можеха да тунинговат още малко за 160 ама здраве да е.
Добре предполагам според разписанията, че и вечерния международен влак за Турция също се движи с над 130 или греша?
И сега да си доизясня - готови отсечки за 160 са Септември - Свиленград и нещо от Стара Загора-Бургас ли?

10
Има ли в момента в БГ междугариа с над 130, които реално да се развиват и ако да  с кои влакове?
Като гледам вече е рядкост и 130 да се вдигат с повечето състави (дори и релсите да са за повече)

11
Аз пък съм се возил с тях в Базел :D :P

12
Аз от доста време не съм редовен читател на тези форуми, ама мафиоти във нърдски форум... бихте ли били по-конкретни или просто гледате много филми :D. Не се заяждам, простете, но не е ли малко нелепо да се впрягате за дреболии и да се вглъбявате толкова в един онлайн свят. Иначе наистина ми стана интересно, кой чий мафиотски интереси защитава и кви войни има. На кратко ако може, пак казвам не е заяждане, забавно ми е да разбера кво па толкова става.

13
Станция "на село" :D за хора, които не са платили и стотинка данъци, че даже и системно ощетяват града и държавата си... :D :D я се чуйте. Това, че ни се ще цялата транспортна схема да е малко по-систематизирана и европейска.. адекватна, не значи, че си заслужава да се правят такива утопочни компромиси, това все пак не е Simscity или там квото беше. В най-добрия случай, ако просто е толкова важно за перспективите на града да минава метро от там, то нека да минава транзит. Да не кажа, че и  79 трябва да се съкрати и изобщо да не ги и обслужва.
А и само да вметна аз не съм от тия хора дето споделят в ФБ, протести на слави, страници от сорта на там нещо си "България над всичко", "Динко е Велик" и тн...

14
До кога ще продължава това с прекачването на автобуси от София за Бургас, щото като проверя за дати през август и май вече ги няма автобусите. До кога изобщо ще продължава тая прословута рехабилитация Стара Загора-Бургас.
И друго ме интересува защо когато има ремонт някои влакове си пътуват, а други са с прекачване с автобус, защото и това съм виждал според разписанието

15
   Знаете ли вече колко дълбока ще е станцията на Орлов мост и тя ли ще бъде най-дълбоката в София? Ще има ли други дълбоки, примерно НДК?
   Ще има ли станция до ул. Шипка или е отпаднала до далечното разширение в Гео Милев?
   

16
Дали информацията за маршрутна линия 12 е актуална  и днес. Другите ми въпроси са, къде е спирката на Руски паметник (на Борис в посока планината предполагам) и дали се движи в делнични дни през зимата?

17
Леле, сериозно ли от Тангентата няма да може да се излиза в посока Ботевград и по Ботевградско към центъра.. Дано картата на гугъл е объркана или да е временно

18
Всеки, който отива в абсолютно непознат град гледа карта и в непознато метро гледа схемата, няма да се довери само на една линейна диаграмка. Хората не са толкова прости.
А това за перона мисля, че постоянно го чувам за всички нови станции в тоя форум (както и за табелите). Не бъдете толкова дребнави (no offence) :D

19
За да не се завират разни хора да пикат и други работи долу :D

20
Ех винаги съм искал да се возя по магистрала в нов градски автобус :D

Pages: [1] 2 3 ... 16