Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - xr1st0

Pages: [1]
1
Знам, че разбуждам въпроса за може би най-грандоманския и безумния проект, който се е развил край София. Както сте видели в името на темата говора за Софийския плавателен канал. Понеже информацията по този проект е доста оскъдна и се говори само с недомлъвки и тук-там се споменава това понятие и ми се ще да задам няколко въпроса:
- Има ли някъде възможност човек да прочете цялостно какво е било точното и цялостно задание, което са изпълнявали?
- Има ли някъде и дали случайно някой би могъл да качи схема или по-правилно казано чертежа на проектирания канал - къде е трябвало да минава, къде и колко широк е трябвало да бъде - общо казано всички което би съответствало на днешна проектна документация?

Може би интересът ми ще се види странен, но съм от едно доста по-младо поколение, което само е чувало митичното понятие Канала.
Четох материала на Георги Марков по въпроса, но там е повече расказ за цялата нелепица, а все пак не е проектна документация, която много ми се ще да прочета

2
Не ми е известно изобщо да е разглеждано трасе през Ботевград преди началото на строителството по дефилето. Дори по онова време, дефилето е било много населен район и е имало много по-голяма нужда от железница, отколкото Ботевград, където линията би минавала през нищото.
А някъде горе по Северна България съм чел нещо за проект или по-скоро вариант да мине по близо до планината - т.е. да не забива толкова нагоре. Изобщо има ли информация дали това е било до ниво проект или само идея и как изобщо.
Иначе да - Ботевград си остава някак настрани - отделно път до там май ще е доста тежък

3
ТМ7 и 27 обслужват малка част от Манастирски ливади. По-голямата част няма адекватен градски транспорт и е трудно да се осигури такъв заради тесните и/или недовършени улици. :rolleyes:
В тесните улици там не е ли вариант нещо като обиколно трасе - еднопътен участък правещ кръгче през квартала. Знам че там всичко извън Т каблешков и България е кастрирано

Pages: [1]